Szekeres Viktor

Meghalt Selmeczi Roland

Elhunyt a magyar színjátszás és a hazai szinkron egyik ismert alakja. A 38 éves színész szerdán szenvedett halálos autóbalesetet.

A legtöbbek által az Üvegtigrisből Bajusz rendőrként ismert Selmeczi Roland január 30-án szenvedett halálos autóbalesetet Újhartyán közelében egy szolnoki színházi próbáról Budapest fele tartva. A soproni Petőfi Színházban emlékhelyet alakítottak ki, ahol a színész tisztelői elhelyezhetik az emlékezés virágait - közölte Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Kht. igazgatója.

Selmeczi Roland 2003-tól 2007-ig vezető színésze volt a soproni színháznak, számos produkcióban játszott és valamennyi színházi elismerést elnyerte. Megkapta a Sopronyi Thurner Mihály színházi nagydíjat, továbbá a Kabos Gyula-díjat, és a közönség díját, az aranygyűrűt - idézte fel Nyerges Ferenc. Az emlékezés virágait csütörtöktől a színész temetéséig tehetik le az emlékhelyre előadásnapokon a színházszerető emberek.

Selmeczit leginkább a soproni és a szolnoki színházlátogatók ismerik, valamint az Üvegtigris mellett legutóbb a Kútfejekben láthattuk komédiázni. Az amerikai filmek kedvelői, a Shrek Csizmás Kandúrjaként emlékezhetnek rá, de Antonio Banders élőszereplős filmjeivel is összenőtt a hangja, csakúgy mint az olyan népszerű sorozatok főszereplőivel, mint a Doktor House, a 24 vagy a Szökés. Ő volt A Gyűrűk Ura trilógia Aragornja, emellett a hazai sportcsatorna hivatalos hangja is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xNoodlex #33
    Egy videó róla és Kaszás Attiláról.
  • xNoodlex #32
    Kedvenc színészem, szinkronhangom volt. Szerencsésnek érzem magam, hogy több előadásán is ott lehettem 18 éves létemre. Mióta meghalt nem is nézek szinkronosan semmit, ahol anno az ő hangja volt. :-(

    És akkor egy pár kép róla:





    [nagy]Nyugodjék békében![nagy]
  • BaRu #31
    Nekem is kedvenc szinkronszínészem volt! Jack Bauer miatt ( 24 )
    R.I.P
  • Roli012 #30
    Nyugodj Békében :(
  • Hirvaer #29
    Az egyik legnagyszerűbb szinkronszínész Dörner György és Sörös Sándor mellett.
    R.I.P.
  • bubu13 #28
    R.I.P.
  • Loverman #27
    Ő nem konkrétan House hangja volt, hanem egy másik szereplőé;) Úgyhogy semmilyen átok nem ülhet "Dr. House hangján", max a sorozaton.
  • Loverman #26
    Pittnek gondolom újra Stohl lesz, korábban is remekül szinkronizálta (elég megnézni a Brad Pitt-es Jóbarátok részt)
  • bandee1 #25
    Sokan csak szinkronszínészként ismerik, filmek hangjaként azonosítják be őt.
    Pedig milyen szerepekben gazdag élete volt.
    Gyurkovics Tibor Nagyvizit c. tragikomédiájában Fazekast alakította. Chance Wayne-t Az ifjúság édes madarában. Egy Tennesse Williams drámában a Macska a forró bádogtetőben is remekül játszott, amiért emlékgyűrűt is kapott. A Vízkereszt vagy amit akartok, a Tizenkét dühös ember, a Nóra, a Harmadik Richárd. A Vágy villamosa, A testőr, A mizantróp - néhány a sok darab közül. Sokat szinkronizált, szerepelt filmben - a Kútfejekben, az Üvegtigris második részében is-, számtalan sorozatban.
    MN nyomán jegyeztem le.
  • bandee1 #24
    Roland előadásában. Micsoda hangja volt a gyereknek. :(
    http://youtube.com/watch?v=aDSZfCPsRlA