SG.hu

Magyar sci-fi nyert Brüsszelben

Magyar sci-fi nyerte el a 24. Fantasztikus Filmek Nemzetközi Fesztivál (BIFFF) legjobb rövidfilmjének járó díját Brüsszelben. A díjról a legnagyobb európai televíziók munkatársaiból toborzott nemzetközi zsűri döntött.

Dési András György és Móray Gábor A 639. baba című alkotása lett a fődíjasa a szombat este véget ért rendezvénynek. A díjról a legnagyobb európai televíziók munkatársaiból toborzott nemzetközi zsűri döntött, többek között az ARTE, a France 3, az SWR, a RAI, a TSR és a Channel 4 képviselői. A 11 tévécsatorna közös díja lehetővé teszi, hogy A 639. baba című filmet Európa szerte több mint 10 millió tévénéző ismerhesse meg, a díjnyertest ugyanis a résztvevő televíziók műsorra tűzik.



A brüsszeli nagydíj a nemzetközi fantasztikus film fesztiválok együttműködéseként (European Fantastic Film Festivals Federation) 1996-ban alapított Méliès-díjra automatikusan jelöli a magyar sci-fit. Georges Méliès, a "mozgókép trükkök atyjának" emlékére alapított díjért augusztusban a finnnországi Espoo-ban kelnek versenyre a kiválasztott alkotások.

A futurisztikus történet főszereplői Murányi Tünde és Scherer Péter. A rendezőpáros 2003-ban debütált A pofon című rövidfilmmel. Második közös alkotásuk, az Inforg és az Objektív stúdió koprodukciójában készült Jocó, melyet beválogattak a tavaly előtti Filmszemlére, a Mediawave-re és díjat nyert a Banán Fesztiválon. A 639. baba az augusztusban megrendezett BUSHO – Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál első helyezettje lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jeva #14
    szidjatok a multi mozihalokat meg magatokat amiert igy alakulhatott, de ne az alkotokat. (koztuk engem)

    thx
  • jeva #13
    filmfesztivalon szerepelt a rovidfilmek kozott termeszetesen ... mintahogy sok mas film amirol nem hallottatok szerintem. a filmrol lehetett olvasni tobb helyen is. ez nem az agyonreklamozott, sztarocskakkal teletuzdelt kategoria, ugyhogy nem ertem a sipakolast.
  • Anteris #12
    és miről szól a cucc? na mer arról egy kukk sincs a cikkben
  • braun #11
    Hol lehet még a filmről olvasni?És egyáltalán mi a sztori?
  • Kakor #10
    Vissza a Rövidfilmeket a mozi film elé !!!!!

    reklám helyett, inkább nézek ilyen filmeket
  • dimenzio harcos #9
    Én GRATULÁLOK a filmhez, a díjhoz!
    Cat hülyeséget írt.
    Hamarosan biztos moziban film előtt, vagy a Duna tévén látható lesz.
  • irkab1rka #8
    A fimről, könyörgöm , a filmről.
    Most akkor érdemes megnézni vagy nem? :)
  • melondinnye #7
    "nem érdekli őket hogy bárki is megnézi-e a filmjüket..."

    Azért gondolom egy díjnyertes alkotásnál ez nem biztos, hogy így van.
  • Cat #6
    Mert nem költenek reklámra, szar a PR részlegük, nem adnak ki közleményeket), nem tartanak sajtótájékoztatókat, stb. Bezsebelik az állami támogatást, azután nem érdekli őket hogy bárki is megnézi-e a filmjüket...
  • Tiberius B #5
    Az SG-t nem ideértve persze.