Teljesen kipukkadt a Most vagy soha!

Nem áll meg a Petőfi-film szabadesése.

Miután remek, 75 ezer nézős teljesítménnyel kezdte meg a mozis pályáját a Most vagy soha!, a folytatásra a Filmforgalmazók Egyesülete becsült adatai alapján előbb 71%-ot esett az érdeklődés a film iránt, majd a harmadik hétvégéjére újabb 60%-nyi nézőt veszített. Szerencsére ez a szabadesés előző hétvégén megállt, hiszen a film hétvégén 6 666 nézőt regisztrált Az első ómen mögött, ami mindössze 21%-kal volt kevesebb, mint múlt héten, azonban ezen a héten megint meglódult a totális érdektelenség, ami a filmet övezi már hetek óta, és most 65%-os eséssel 2 462 nézőt regisztrált.

Mindez azt jelenti, hogy a Most vagy soha! jelenleg 150 727 nézőnél jár, a mozik összesen 312 912 663 forint bevételre tettek szert, mely mennyiség kifejezetten érdekes lehet első blikkre, hiszen az ember azt gondolná, hogy mindenhol kerek összegbe kerülnek a mozijegyek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vanek úr #10
    Részben igazad van. Egyrészt igen, vannak olyan ágazatok, amik fenntartása az állam kötelezettsége (ilyen pl. a kultúra), amit állami támogatásokkal segítenek. Ugyanakkor priorizálni kell, hogy mire és mennyit adjanak. Ezt pedig szakmai alapon kellene eldönteni. Csakhogy itthon már rég nem ez megy. Vajna idejében még működött a szakmai elosztás (lett is pár magyar érintettségű Oscar díjas alkotás, amit támogattak állami pénzekkel is - Saul fia, vagy Testről és lélekről jó példa rá, de sok volt akkoriban az egyéb neves filmes díj is, ami kapott állami támogatást). Vajna halála óta viszont ez is közpénz kifizetőhely lett - vagyis olyanok kapnak pénzeket, akiknek semmi tapasztalatuk, de hithű pártkatonák; viszont akik már letettek valamit az asztalra, azoknak már nem jut. És ezért vannak kiakadva az emberek egy rétege, mert pl. ez a 'nagy magyar', aki még Philip-re 'magyarította' a nevét, annyi pénzt kapott egy előre láthatóan gyenge filmre, amit szakemberek saját jó munkáikra több év alatt összesen sem fognak kapni.
  • repvez #9
    nem tudom milyen érdekből véded ezt a filmet és a rá költött összeget, de van amire azért jobban elfért volna ez az összeg.
    Az oktatás egészségugybe ennek a t9redéke is nagy segitség lett volna még akkor is ha nem hoz bevételt.
    DE ha nem egy ilyen filmet hanem mondjuk 2 -3 normálisabb filmre osztodik el ez az összeg és azok is hozzák ezt a nézöszámot, akkor 3x több bevétel is lett volna belüle mint igy.

    ezt nem lehet megmagyarázni,hogy mi alapján érte meg ennyit elkölteni egy olyan filmre ami se történelmileg se bevételileg nem hozott hozzáadott értéket.
  • kalapos01 #8
    "Nyilván minden filmre jellemző ez a felfutási grafikon."

    ez nem jellemző. ez a rosszul fogadott filmekre jellemző. 3 féleképp szerepelhet egy film: amit jól fogadnak, annak lassan csökken a bevétele hétről hétre. amit rosszul, annak nagyon nagy mértékben. minden más közepes szinten.
  • kalapos01 #7
    " Ha első párnapban nem remekel, akkor úgy tekintik buktázik"

    nem csak siker és bukta van. ha egy film az első pár napban nem remekel, akkor egyszerűen csak nem remek. mondjuk közepesnek teljesít.

    "Ennek ellenére simán itéletet alkotnak pár nap alapján, hogy bukta vagy nem.... "

    Azért, mert egy filmről az első nap után kiderül, hogy bukta vagy nem. Ez alapján naná, hogy lehet alkotni véleményt. (Ha nagyon kell, akkor mondom, hogy 100-ból 99 filmre ez igaz, de általában a 100.-ra is.) Ugyanis az első nap alapján be lehet lőni, hogy mennyi lesz az első hétvége bevétele. Az első hétvége (valamint a visszajelzések) alapján pedig azt, hogy mennyi lesz az amerikai összbevétele. És általában az amerikai összbevétel korrelációja is egyértelmű a világbevétellel.

    Persze mindenki megpróbálhat keresni példát, hogy rossz első nap után mi lett siker, vagy remek első nap után mi bukott.
  • t_robert #6
    Amúgy nem véletlen, hogy ha beindul egy új film akkor erősen az első hétvégét és 1-2 hetet szokták figyelni, hogy teljesít a mozikban főleg az USA-ban. Ha első párnapban nem remekel, akkor úgy tekintik buktázik. Persze egy film megnézhető 2 hét múlva is vagy hoz pénzt a világban is nem csak az USA-ban. Némelyik amerikai film többet hoz a világ mozijaiban, mint az USA mozikban. Ennek ellenére simán itéletet alkotnak pár nap alapján, hogy bukta vagy nem....
  • Macropus Rufus #5
    "Még mindig nem érted."
    Sztem te nem érted....
  • enyac #3
    Nyilván minden filmre jellemző ez a felfutási grafikon. Aki szerette volna, megnézte, mondjuk én pont nem, túl későn értem vissza külföldről, de gondolom csak lesz még rá módom.
  • zetortraktor #2
    Olyan jobb helyre, ahol még bevételt sem hoz.

    Még mindig nem érted. Elmehetett volna 5 másik filmre is, amik ugyanennyi vagy kevesebb bevételt hoznak. Az állami támogatás nem üzleti tranzakció. A támogatások nyújtásának nem a megtérülés a célja. Sok olyan terület van (pl. sport, hagyományőrzés, környezetvédelem), amire sokkal több milliárd megy el, és nem azért, hogy abból bármit is visszakapjanak.
  • Macropus Rufus #1
    "a mozik összesen 312 912 663 forint bevételre tettek szert"
    egy 7022 millió forintos film esetén ez kifejezetten siralmas összeg...
    Ez tényleg mehetett volna jobb helyre is.