Szekeres Viktor

Új hazai filmforgalmazó érkezik, még több jobb film kerül a magyar mozikba

Született egy új filmforgalmazó itthon.

Az eddig elsősorban gyártóként és hazai alkotások marketing ügynökségeként ismert JUNO11 Distribution forgalmazóként életigenlő és felemelő filmekkel lép be a piacra, elsőként egy Wim Wenders produceri felügyelete mellett született road movie-val, a Roving Womannel mutatkozik be és nyitja meg külföldi filmjei sorát. A film július 27-én érkezik a hazai mozikba.

A Michal Chmielewski rendezte road movie Sara-t (a forgatókönyvet a rendező mellett társszerzőként is jegyző Lena Góra) követi, aki miután vőlegénye váratlanul kirúgja, elköt egy kocsit. Amerika végeláthatatlan útjain autózva különös emberekkel találkozik, majd úgy dönt, felkeresi az autó tulajdonosát (John Hawkes), aki a kocsiban talált zenéken keresztül megérinti a szívét. A film a szép képek, a hangulatos zenék és a magával ragadó történetek szerelmeseire számít a mozikban. Ezt a tavalyi év kedvenc svájci vígjátéka követi, a Golden Years, ami egy hatvanas házaspár (Esther Gemsch és Stefan Kurtz) története, akik egy Földközi-tengeri körutazáson remélnek új lendületet adni kapcsolatuknak, miután azonban elsodródnak egymás mellől, váratlan felfedezéseket tesznek önmagukról, és új irányt találnak közös életüknek is. A filmet Barbara Kulcsár jegyzi rendezőként. Ősszel pedig Adrian Goiginger szívmelengető filmje érkezik, A róka, ami egy fiatal katona és egy rókakölyök rendkívüli barátságának igaz története, melyet a direktor saját ükapjának története ihletett.

A Sümeghy Claudia producer és Topolánszky Tamás Yvan rendező által alapított produkciós cég az elmúlt években olyan filmeket gyártott, mint a CURTIZ – A magyar, aki felforgatta a Hollywoodot, vagy a Magasságok és mélységek, jelenleg pedig a DVNA című sorozattervén és a napokban forgatni kezdett Véletlenül írtam egy könyvet című hiánypótló családi filmen dolgozik. A közlemény szerint a cég a saját címeit mindig is maga forgalmazta, az itt szerzett tapasztalatokat a jövőben más hazai és külföldi gyártók filmjeinek terjesztésében is kamatoztatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • monk00 #1
    Jó lenne ha az amerikai filmek helyett több francia és olasz filmeket hoznának az országba, mert nagyon le vagyunk maradva. Q jó filmek vannak mindkét országból, de a tizede sem jut el hozzánk. Ha valamelyik törrent oldalon mégis feltűnnek, akkor sincs hozzájuk felirat.