Szekeres Viktor

A Mátrix 4 totális kudarca

Egyre lejjebb és lejjebb a Resurrections.

A negyedik Mátrix-film nem sikeres, ez már a premier napján kiderült, bár fura módon akadnak olyan, a filmet azonnal látni akarók, akik a sikertelenséget a film vélt vagy valós minőségével próbálják magyarázni (miszerint gyenge lett, vagy túl jó lett, csak "a pórnép" nem érti), pedig annak csak és kizárólag egyetlen oka van: a nézőket nem érdekelte a The Matrix: Resurrections. Nem akarták megnézni. Nem hatott rájuk a marketing. Persze az is igaz, hogy vannak páran, akik a reklámok hatására azonnal látni akarták Lana Wachowski rendezését, és bizony az ő véleményeik igencsak vegyes képet festenek a végeredményről.

De hogy miért is tűnik teljes kudarcnak a film? Nos, azért, mert a kezdeti érdeklődés hiánya után a szóbeszéd sem fogja felkarolni azt. Megérkeztek ugyanis az amerikai második hetes bevételek, amik szerint a film december 30-án csak 1,3 millió dollár bevételt hozott. Az egy dolog, hogy a Spider-Man: No Way Home 20,6 milliót, a Sing 2 pedig 7,8 milliót, ezek a filmek eddig is jobban teljesítettek. De az igazi blama az, hogy már a The King's Man (1,4 millió dollár) is jobb napot produkált, mint a Mátrix 4, sőt, az American Underdog is elkezdte fenyegetni a filmet a maga 1,3 millió dollárjával. Summa summarum, a jelek szerint a hosszabb távú kifutás sem reális elvárás a filmtől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Venator #6
    Egy másik poszt alatt megvédtem a filmet, hogy majd akkor mondjunk vélemény, ha láttuk. Nos láttam.
    Nosztalgia faktor valóban csillagos ötös, bár nekem már túlzóan sok a régi filmekből a bevágás.
    A történet folytatásnak megfelelő, ez esetben valóban a széria leggyengébb filmje. Olyan, mint egy filler epizód egy sorozatban. Gyenge, harmatos, kapkodó. Az volt a cél, hogy minél több elemet felfedezhessünk a régi filmből. De sajnos ennél többet nem adott.
  • Midas #5
    Ahogy az sg-s cikkek is azért érdemes lenne jobban utánna olvasni a számoknak.
  • bunny #4
    Biztosan számít, hogy 0day megvolt HD minőségben és sokan letöltötték ellentétben pl. a bókembörrel, de ezzel együtt is ha jó film lenne a rajongók megnéznék nagyvásznon. De sajnos nem az. Viszont így van esélye, hogy végre békén hagyják a címet és nem akarnak több rókabőrt lehúzni róla.
  • Ender Wiggin #3
    "Nem hatott rájuk a marketing."

    Tatám, lefogadhatod, hogy éppen azért nem nézték meg, mert hatott rájuk. Csak éppen taszítólag...
  • wraithLord #2
    Engem érdekelt, csak ameddigre mentünk volna, sztornóztuk, mert mindenki azt mondta, hogy nem jó, és nem akarok több mint 2 órát ülni a moziban emiatt.
    Majd lehet, hogy egyszer megnézem, ha fent lesz pl. Netflixen, és nagyon unatkozom. Tudom, fent van már rég torrentoldalakon, de azt le kéne tölteni, és most nem is unatkozom... :D
  • Jawarider #1
    Nem egy nagy durranás sajnos.
    Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2022.01.01. 23:04:51