Szekeres Viktor

Új Battlestar Galactica-sorozat készül

A Peacockra érkezik az új BSG.

Áprilisban indul el Észak-Amerikában az NBCUniversal digitális szolgáltatása, a Peacock, amely hazai elérhetőségéről egyelőre nincs szó. A később meghatározandó havi előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatáson a Universal és a Dreamworks stúdió filmjei lesznek elérhetőek többek között, de természetesen a platform pár saját sorozattal is előrukkolni majd.

Ezek egyike pedig egy új Battlestar Galactica-széria lesz, aminek Sam Esmail a készítője, aki a Mr. Roobottal tett szert hírnévre. Az új sorozat a klasszikus széria 21. századi, Ron Moore-féle újragondolására fog építkezni, természetesen teljesen eredeti történettel.

Érdekesség, hogy évekig mozifilmes feldolgozást terveztek a Battlestar Galacticának, azonban ebből a jelek szerint nem lesz semmi. A film első szkriptjét az a John Paglan írta, aki a Transzcendenst is jegyezte, utána pedig Lisa Joy kapta a megbízást a forgatókönyv megírására, akivel Francis Lawrence kezdett együtt dolgozni rendezőjelöltként. Joy draftja után vette át tehát a teendőket Jay Basu, de az ő szkriptjének a fejlesztése sem volt gyümölcsöző. Korábban Lawrence annyit elmondott a saját projektjéről, hogy ha elkészül, akkor az látványában tisztelegni fog mindkét korábbi BSG-széria ellőtt, illetve, hogy tematikailag tartalmazni fog olyan elemeket, melyek igencsak relevánsak a mai világunkban.

Az, hogy Hollywood nem akarja veszni hagyni a BSG-franchise-t, nem újdonság, hiszen Ron D. Moore-féle rebootot követően előbb Caprica címmel indult egy előzmény sorozat, majd Blood & Chrome címmel próbálkoztak meg egy spinoffal, azonban az a projekt végül nem került képernyőre, websorozat formájában halt el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #4
    Egyben végig nézve, nekem is pozitív csalódás volt. Az eredeti BSG-hez képest elég sötét tónusú volt ez egész, de valahogy csak kikerekítettek egy sztorit belőle.

    Nekem azért hiányzik az eredeti sorozat SW-szerű fílingje.
  • stinkydiver73 #2
    Hát persze, hogy folytatják. Minden megtörtént és minden megtörténik újra :)
  • BaliBoy #1
    Remélem jobb lesz mint a legutóbbi BSG sorozat.