Szekeres Viktor

Fura, de kevesebb embert fog érdekelni az AZ 2, mint az első rész

Szuper erős kezdést jeleznek előre az AZ 2 számára, de gyengébbet, mint az első részé.

A folyatásoknak mindig nagyon nehéz dolga van, ha felül akarják múlni bevétel tekintetében az előzményeket. Főleg, ha nem sikerül jól, vagy ha a közönségnek nem jön be az első rész. Azonban az olyan filmek második epizódjai, amiknek az első része anyagi és kritikai siker, nem ritkán még az elődjüket is felülmúlják. Ha összbevétel tekintetében nem is, de a nyitóhétvége vonatkozásában igen, hiszen az első részt nem a premier után rögtön megnézők között is lesznek olyanok, akik minél hamarabb akarják látni a folytatást.

Nos, az AZ második része az előrejelzések szerint a nyitóhétvégén nem fog annyi bevételt hozni, mint az első, annak ellenére, hogy utóbbi nagy kritikai és közönségsikert aratott. Miután a 2017-es első film brutális, 123 milliós startot produkált, az előrejelzések szerint az AZ 2 valahol 95 és 110 millió dollár körül fog nyitni Amerikában, ami azért számottevően szerényebb szint. Persze még 3 hét van a premierig, így változhatnak az előrejelzések is, de a játék kedvéért majd szeptember első szombatján visszatekinthetünk ezekre a számokra, hogy lássuk, vajon mennyire lehet kiszámolni hetekkel előre a nézői érdeklődést a bemutató hétvégéjén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #6
    Térjünk vissza erre 20-30 év múlva. Sokat (többet) beszélhetnek Skarsgaard-ról, mert 2 éves az első rész, most jön a folytatás. De basszus, az egy dolog, hogy neked a 2 részes tévéfilm (ne nevezzünk már minisorozatnak egy 2 részes filmet, ennyi erővel az új is minisorozat), de hogy soha életedben nem láttad magát a karaktert se, pedig érdeklődsz is a horror iránt, azt nehezen tudom elképzelni.
  • zetortraktor #5
    Ez most nem nagyon nyert, hiszen Bill Skarsgaardról elég sokat beszélnek, ellenben én, mint aki nem láttam a régi TÉVÉS minisorozatot, azt sem tudom, hogy hogy nézett ki Tim Curry, de tippre elég röhejesen, ha 90-es évek. Nem mintha ez jelentene valamit.
  • zetortraktor #4
    Ó, ez érdekes logika: ha valaki csinált valamiből egy rossz filmet, akkor abból más is csak rossz filmet tud?:)
  • Zombee #3
    Főleg, hogy az eredeti verzió egy regény, a 2017-es film ezt dolgozta fel, nem a régi filmet. Ami meg egy tévéfilm volt. Amúgy nem rossz, hangulatos, és a Tim Curry féle Pennywise popkulturális ikon lett. Ez az új nem lesz az.
  • monk00 #2
    számomra érthetetlen miért is lett az 1 része sikeres. Még az eredeti verzió is unalmas volt
  • Ender Wiggin #1
    Az első nagy csalódás volt...