Szekeres Viktor

Több évvel csúszik az Avatar-filmek premierje

Később láthatjuk az Avatar folytatásait.

Mint ismert, a Disney nemrég megvásárolta a 21st Century Foxot, ami többek között azt is jelentette, hogy az utóbbi filmstúdiójának termékei Disney-s fennhatóság alá kerültek. Ahogy sejteni lehetett, az akvizíció több tervezett mozis premiert is érinteni fog, és a minap számunkra is kiderült, hogy a Disney mit is tervez a Fox filmjeivel.

A Disney egyik legérdekesebb döntése az Avatar-epizódokkal kapcsolatos, ugyanis a stúdió feltett szándéka a jelek szerint, hogy a karácsonyokat felváltva uralja egy Star Wars, majd pedig egy Avatar-résszel - nekik nem kell "sietniük" a filmekkel, ahogy azt a Fox tervezte. Mindez pedig azzal jár, hogy az Avatar 2 2020. december 18-a helyett csak 2021. december 17-én kerül bemutatásra az amerikai mozikban, míg a harmadik rész 2021 helyett csak 2023. decemberében. Ugyanígy az Avatar 4 2024 helyett 2025-ben, míg az Avatar 5 2025 helyett csak 2027-ben lesz látható. Még egyszer: nem azért, mert csúszás lenne vagy elhúzódna a produkció, egyszerűen csak a Disney-nek bőven elég egy év végi nagyágyút mozikba küldenie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #6
    Egyébként nem véletlen, hogy nem a hardcore genre-nézőnek szólnak ezek a filmek, hanem családiak lesznek. Ha nem túl erőszakosak, akkor egy generáció szeretheti meg őket. Attól, hogy egy réteget teljesen hidegen hagy, még bőven sikeres lehet. És ha megalapoz egy komolyabb univerzumot, akkor a határ a csillagos ég.
  • molnibalage83 #5
    Én anno fél év késéssel, 2010 júniusában néztem meg 3D-ben. Akkor már láttam, hogy nálam a 3D mozi nem működik. A 3D szemüvegen keresztül a színes erdő egy szinte teljesen szürke színű valamit volt.

    A 3D is kb. a leszálláskor az elején a kabinban volt látványos, de ennyi.

    Ezért sanszosan az Avatar többi része sem fog érdekelni, mert a történettől nem estem hanyatt.
  • Ender Wiggin #4
    Gondolj arra, hogy a legnagyobb bevételű filmek 0 százaléka hódít a kurvajó cselekménnyel vagy a furmányos csavarral. Sőt, egyetlen block busterben sincs egyetlen eredeti vagy saját ötlet. De ha jól csinálják, akkor mindettől függetlenül lehet nézhető végeredmény. Mint az Avatar.
  • zetortraktor #3
    "Am. sztem a kutya nem kíváncsi erre a filmre. "

    Igen. Minden bizonnyal.

    "Sztem marhára nincs semmilyen állapotban A2. Viszont ebből az is következik, hogy a A3 sincs semmilyenben ui. 2-3 egyszerre készülne. É"

    Tavaly ősszel befejeződött az Avatar 2, 3 és 4 mocap forgatása - tavasztól pedig forog a live action szegmens. Nyilván az utómunka sok idő, de ha kész vannak a filmekkel, akkor nem számít nekik, hogy a 3. rész egy évvel később vagy hamarabb jön. Azon pedig nem hiszem, hogy bárki is szomorkodna, hogy nem kapkodják el az utómunkát, vagy hogy inkább ráhúztak még 1-2 évet a szkriptek megírására.

    Ezzel nem azt mondom, hogy egy percig érdekelnek a filmek, csak azt, hogy Cameron az elmúlt 25 évben két filmet csinált. Nem szokott kapkodni. És a két film mindegyike minden idők legtöbb bevételét hozta, meg kaptak egy rakás Oscart is. Egyelőre nincs nagyon alapunk megkérdőjelezni őt. Majd, ha az A2 elhasal.
  • Macropus Rufus #2
    sztem még fog is. Am. sztem a kutya nem kíváncsi erre a filmre. Anno az Avatar nem azért ütött nagyot mert olyan kurvára jó cselekménye volt, meg olyan furmányos csavarok voltak benne. Egy sima 3D/CGI tech-demo volt. Ennyi. Egy felturbózott Pocahontas. (ráadásul egyetlen saját 5let sem volt a filmben, kb. 346526 alkotásból lett összerakva. Még a SW-nál is több lopás volt benne)
    Erre terveznek még 5 részt felhúzni. 10 éve volt a bemutató azóta készül a 2-3 mert ugye azt egyszerre forgatják. De már van 4-5 is. Mármint tervben. Mert ha jól tudom akkor még a 2. részt sem kezdték el forgatni még.

    A 2. résznek 2018 decemberében kellett volna mozi kerülni az első hírek szerint (2016.12)
    https://sg.hu/cikkek/film/121190/csaladkozpontu-lesz-az-avatar-2-az-avatar-3-az-avatar-4-es-az-avatar-5

    Aztán 2017-ben már 2020 decemberéről volt szó:
    https://sg.hu/cikkek/film/124921/bejelentettek-az-avatar-2-az-avatar-3-az-avatar-4-es-az-avatar-5-premierdatumat

    2019 májusában meg már 2021 decemberéről van szó. Sztem marhára nincs semmilyen állapotban A2. Viszont ebből az is következik, hogy a A3 sincs semmilyenben ui. 2-3 egyszerre készülne. Én azért kivárom ezt a 2021-et... Sztem nem fog megjelenni.
    Már haverokkal azon is filóztunk, hogy lehet nem is lesz belőle semmi, csak megy a hype. Cameron kb. halott lesz mire az 5 rész elkészül.


  • petrov144 #1
    Ezt hívják monopol helyzetnek