Szekeres Viktor

Csalódás a Dumbó szereplése a mozikban

A Disney új élőszereplős adaptációja nem érdekelt olyan sok embert, mint várták.

Bár még nem tudni, hogy nemzetközileg hogyan szerepel a Dumbó a mozikban, az biztos, hogy Amerikában az elvárások alatt teljes a premierje első napjaiban. Ugyanis a pénteki előzetes eredmények szerint mindössze 15,3 millió dollár folyt be a belföldi vetítésekről, mely az 50 milliós stúdiós elvárások szintjén, vagy inkább pár millió dollárral alatta fogja behozni a filmet.

Öröm az ürömben, hogy legalább a közönség elégedett a látottakkal, ugyanis a CinemaScore exit pollos felmérése alapján a többségnek eléggé bejött a film, legalábbis az A- osztályzat (ami itthon nagyjából az ötös alának feleltethető meg) erre enged következtetni. Hangsúlyoznánk, hogy a Dumbo simán 100 millió dollár fölötti összbevételt fog elérni Amerikában, sok pénzt fog termelni, nyereséges lesz, azonban a Disney (és a szakma) elvárásait biztos, hogy alul fogja múlni, ezért csalódás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • petrov144 #11
    Az Alice elég Tim Burtonos volt :) A traktoros hozzászólót olvasva itt vagy nincs moderátor, vagy ő maga az :)
  • Zombee #10
    Magam részéről a Szépség és a szörnyeteg is érdektelen volt, de lemásolták képkockáról képkockára a rajzfilmet, és nagy siker lett. Ennyi erővel a Dumbo is kereshetett volna több pénzt, még az sem jelent semmit, hogy régi mese, az Alice Csodaországban is régi, de az is tarolt. Az Aladinnak meg már csak a dzsinn karaktere miatt is bőven van esélye, legalábbis a rajzfilmben az jó volt, Will Smith még kérdéses, de szerintem nagy siker lesz.

    A Dumbo-val egyedül Tim Burton a bajom. Ha a film nem "timbörtönös", akkor semmi értelme vele megrendeztetni. Bár az Alice-t sem láttam, hogy mennyire jött át a stílusa.
  • Ender Wiggin #9
    Reklámmal együtt kb. 200-ba került, ilyen kezdéssel azért idegesek lehetnek, akik finanszírozták...

    Viszont: melyik filmnek volt 11-én a premierje? Mert gondolom, nem a Dumbóra céloztál... :-)
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2019.04.01. 18:04:16
  • DantszEE #8
    UGYE
    Utoljára szerkesztette: DantszEE, 2019.04.01. 16:47:05
  • rx324 #7
    Tisztelettel megkérjük Önt, hogy legközelebb kíméljen meg minket az önfényező, szövegértelemhiányos de azt tudálékosan hírdető szófosásos agymenésétől az Ön és környezete egészségének megőrzése érdekében, valamint - ahogy azt ügyebár Ön is szeretné - a kommentek színvonalának növelése érdekében.
  • Macropus Rufus #6
    Tudod, többször beszólsz, hogy baj van a szöveg értésemmel, ennek a fényében éléggé nagy gáz, hogy ilyen kis kötekedő emberke nem tud 3 dátumot és a hozzájuk kapcsolódó infot időrendben rakni. De segítek. Nem alázás miatt, csak úgy:
    március 11 film premier
    március 30 a film tarolni fog (19 nappal vagyunk a premier után)
    március 31 a film csalódás (20 nappal vagyunk a premier után és 1 nappal az után, hogy a film tarolni fog)

    Én is ismerem a netet. A lenti link gyűjtemény csak egy szelete annak ami rólad szól. Ez gyak. az első 7 találtat. Végig mehettem volna mindegyiken de igazából értelme nem lett volna, nem nagyon változtatott volna a dolgon. Így is lehet látni, hogy egy okoskodó kioktató emberről van szó, ha filmről van szó. Csak nem értem, hogy miért érzed úgy, hogy te vagy az alfa és az ómega és mindenki más csak egy marék homok....

    https://sg.hu/cikkek/film/132488/eleg-nagyot-zakozott-az-uj-scifi
    https://sg.hu/cikkek/film/135326/kiderult-ki-lesz-a-hang-nelkul-2-rendezoje
    https://sg.hu/cikkek/film/135464/a-lego-kaland-2-eddig-az-ev-csalodasa
    https://sg.hu/cikkek/film/134216/eleg-nagy-katyvasz-lett-a-robin-hood
    https://sg.hu/forum/tema/1551694476
    https://sg.hu/forum/tema/1537865396
    https://sg.hu/forum/tema/1544375061
  • Macropus Rufus #5
    A link1: nem okoskodás. Csak vélemény. ÉS a véleményemet most is fent tartom: értelmetlen volt 3000 milliót beáldozni ebbe a szarba, ami 500 misit is alig hozott vissza.

    "az állam nem azért támogat egy filmet, hogy az a pénz visszajöjjön (mert nem neki jövedelmez), hanem azért, hogy elkészüljön."
    persze, és nem is érdekelne ha a saját pénzét tette volna bele. De az államnak nincs pénze. A mi adóforintunkból pakolták be. És igenis joggal várom el, hogy ha az állam befektet valahová akkor az ne bukás legyen. Az a minimum, hogy annyival szál ki mint amennyivel beszált.

    Link2: értelmezhetetlen. Miért raktad be ide?



  • zetortraktor #4
    Ja, szívesen. Igazán nincs mit. Mint kommentelő, nekem is érdekem az, hogy hozzáértő hozzászólásokat olvassak. Mindenki fejlesztheti a tudását a témakörben. Én nap, mint nap ezt teszem, és bízok abban, hogy ha hülyeséget írok, akkor kijavít valaki.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.04.01. 11:33:39
  • zetortraktor #3
    Ehh, akartam neked keresni olyan kommentet, ahol marhaságot írtál előzetesen, de az sg ősbéna, nem lehet ilyesmit, így 2016-is visszanéztem a fórumot, de csak azt látom, hogy ha egy topiknál te szóltál hozzá utoljára, de olyat nem, hogy buktának vársz egy sikerfilmet.

    Viszont.

    Találtam két hírt, amihez hülyeséget írtál, amiből látszik, hogy egyrészt nem tudsz szöveget értelmezni, másrészt nem értesz annyira a bevételhez.

    Utóbbihoz itt van ez: https://sg.hu/forum/uzenet/1484034184/3 - itt okoskodsz azon, hogy visszajön-e a pénz, és azt hiszed, hogy ez a cél, mert nem érted, hogy a támogatás és a befektetés nem ugyanaz. az állam nem azért támogat egy filmet, hogy az a pénz visszajöjjön (mert nem neki jövedelmez), hanem azért, hogy elkészüljön.

    előbbihez itt van ez - kísértetiesen hasonló a kommented, mint itt: https://sg.hu/cikkek/film/125543/a-magyaroknak-sem-jott-be-az-alien-covenant - nem értesz egy pofonegyszerű, a hírben is leírt dolgot. pedig két különböző dologról szóló hírt linkeltél: az első arról szól, hogy valamit sokan láttak. a második arról, hogy nem tetszett a nézőknek. és te nem érted. ott is lehet igaz a két kijelentés egyszerre
  • zetortraktor #2
    Jönnek, mert továbbra is kevered a szezont a fazonnal. Most olyat mondok, amitől kettéáll a füled: a film nagyot tarol ÉS csalódás a szereplése. Na? Lehet úgyis sok pénzt szerezni, hogy valami az elvárások alatt marad. Hogy miképpen? Úgy, hogy mondjuk elég nagyok az elvárások.

    Igazából nem az a gond, hogy valaki segghülye a bevételekhez, hanem az, hogy nem kérdez.

    Gyere végig a kommenteden velem együtt, kilistázzuk a hülyeségeidet. Nem megszégyenítés céljából, hanem azért, hogy tanítsalak:

    - Milyen fajta film, hogy nem robbant bankot? Élőszereplős Disney-adaptáció? Akkor pont olyan fajta, ami bankot robbanthat. Mint ahogy a Demóna, az Alice vagy a Hamupipőke. Azok is pont "olyan fajták" voltak. Meg ilyenek lesznek az Oroszlánkirály és az Aladdin. Ez a jelek szerint viszont nem egymilliárdos lesz (csalódás), hanem csak félmilliárdos (nagyot tarol).
    - MI volt várható? Semmi, csak az, hogy nagyot szakít. Mit lehetett látni szombaton? Azt, hogy a film sok bevételt fog hozni, 50-60 milliót. Ami erős szombattal lehet 70, gyengével meg mondjuk 40. Ergó semmi mást nem lehetett látni, nem volt várható a csalódás, többek között azért, mert az elővetítésekből semmit nem lehet látni, és, ahogy olvasom, a Dumbo úgy hozott, mint a Hamupipőke, ergó lehetett volna 67 milliós is a kezdése csak a számok alapján. (Sőt, az alapján is, hogy a Fandango nagyobb arányban értékesített rá elővételben jegyeket.)
    - attól, hogy te valamit borítékolsz, még nincs így. egyrészt utólag könnyű okosnak lenni. másrészt előzetesen is. tudod, hogy miért? amiért itt az aladdinról is ezt mondod. mondhatod, hogy bukta vagy csalódás lesz, de senki nem fogja számon kérni rajtad az egy évvel ezelőtti mondataidait. ha vaktába ellősz pár bukta dumát, a fele nyilván igaz lesz, és te azokkal fogod igazolni magad, nem azokkal, amikkel mellélőttél.

    Indulj ki abból, hogy ezeket a filmeket előzetesen nagyon alaposan felmérik, hogy mekkorát jövedelmezhetnek. A Disney jobban ért hozzá, mint te vagy én. Nyilván így sem lesz minden siker, de olyan baromságot ne írj, hogy "borítékolni lehetett". Azokat lehet borítékolni, amiket nem csinálnak meg a stúdiók. Mert ők borítékolták. És köztük vannak olyan filmek, amiket te iszonyatosan várnál és anyázol, mert nem csinálják meg. Azért, mert hiába érdekelne téged, sokakat nem izgatna.