Szekeres Viktor

Folytatódik a Mr. Mercedes-tévésorozat

Még mindig sikeres a Mr. Mercedes, jöhet a harmadik évad.

Szerencsére nem csak jól sikerült a Mr. Mercedes című Stephen King-tévésorozat, és úgy tűnik, a siker is kitartott idén, hiszen az Audience Network berendelte a folytatását, mely 2019-ben kerülhet majd bemutatásra Amerikában. A nagy kérdés az, hogy milyen irányba fog elindulni a történet, hiszen az első könyv után a harmadikat is adaptálták.

Az idei évad tehát az Aki kapja, marja feldolgozása volt, melynek hivatalos magyar tartalma a következő: "A Mr. Mercedes-ben bemutatkozó hősök eklektikus hármasának főszereplésével itt a mesteri, lélegzetelállító folytatás egy olvasóról, aki túlzásba viszi a rögeszmés rajongást egy emberkerülő íróért.
Ébresztő, géniusz! így kezdődik Stephen King letehetetlen új regénye egy bosszúvágyó olvasóról. Az ébresztő John Rothsteinnek, az ikonikus írózseninek szól, aki megteremtette az imádott és világhírű Jimmy Goldot, de többé már nem publikál. Morris Bellamy pedig őrjöng, nemcsak Rothstein hallgatása miatt, hanem azért is, mert a nonkonformista Jimmy Gold eladta magát a karrierért a reklámszakmában. Morris megöli Rothsteint, és igen, a pénzt is kipakolja a széfjéből, de az igazi kincset azok a noteszok jelentik, amelyekben lehet még legalább egy Gold-regény.
Alighogy elrejti a pénzt és a noteszokat, Morrist nemi erőszakért bevágják egy szigorított fegyházba. Évtizedekkel később egy Peter Saubers nevű kamasz, akinek az apja súlyosan megsérült a Mr. Mercedes-merényletben, megtalálja a kincset, úgyhogy a Bill Hodges-féle csapatnak most Pete-et és családját kell megvédenie az egyre eszelősebb és vérszomjasabb Morristól, aki harmincöt év után kiszabadult, és követeli vissza a noteszait meg a pénzét.
King a Tortúra óta nem foglalkozott az olvasóval, aki addig bálványozza az írót, amíg baj nem lesz belőle. A becsületes megtaláló nemcsak vérfagyasztó, bravúros krimi, de azt is bemutatja, hogyan formálja az irodalom az életet jól vagy rosszul, most és mindörökké."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #1
    Aki nem olvasta a könyveket, szerintem simán össze van zavarva.
    Írja a cikk elején, hogy adaptálták az első után a harmadik könyvet is. Ez stimmel. Ez volt a második szezonja a sorozatnak (a második könyvet - a franc tudja miért - kihagyták).
    Ezek után folytatódik a cikk:
    "Az idei évad tehát az Aki kapja, marja feldolgozása volt"
    Nem. Az "Aki kapja marja" a második könyv (amit kihagytak), az idei, második évad a harmadik könyv, az "Agykontroll" feldolgozása volt. A tartalmi leírás a második könyvé, az lesz elvileg majd a harmadik szezon.
    A többi stimmel.
    (Amúgy zseniális a cikkíró megoldása: ír két-három mondatot, nem is túlontúl bonyolultat, majd berak egy emberes méretű idézetet - kész is egy egész rendes terjedelmű cikk.)