Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők a Venomról

Erősen megzuhantak a Venom bevételei.

Ismét egy bizonyíték érkezett arra, hogy mennyire fontos a filmgyártóknak az, hogy hányan nézik meg a portékájukat az első pár napon, hiszen ez a szám sokszor egyharmada, sőt, olykor fele az összes nézőnek. A minél magasabb kezdést pedig csak és kizárólag reklámokkal lehet elérni, valamint hájppal, hiszen ekkor még a kritikák és a nézői visszajelzések nem nagyon játszanak.

A Venom például, vegyes nézői kritikák után például a második pénteki napján csak 9,8 millió dollár bevételt termelt Amerikában, ami 70%-os visszaesést jelent a múlt heti 32,5 milliós péntekhez képest, ami kifejezetten magas. Mindez azt is jelenti, hogy a hétvégi bevétel is várhatóan 60%-os csökkenést fog mutatni a nyitánnyal összevetve. Ez persze nem mindig jelenti azt, hogy a közönségnek kevésbé jött volna be a film, mindössze annyit, hogy inkább fejnehéz, vagyis kirohanósabb, azonnal megnézős volt egy bizonyos rétegnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • enyac #1
    Sajnos sikerült egyszer nézhető limonádét csinálni belőle. Alapvetően tetszett, nem bántam meg, hogy jegyet váltottam, de kár volt "lebutítani". Venom karaktere az az igazi gyilkos-mócsingolós - ehhez képest alig volt vér, nem repkedtek béldarabkák és egyéb belső szervek, ha pedig leharapom valaki fejét, akkor minimum tökig véres leszek... Szóval kár volt kiherélni, hogy a gyerekek is nézhessék. Venom nem cuki figura, mégis annak állították be. Ennek felnőtteknek szóló képregény-adaptációnak kellett volna lennie, ennyi. Nem kell, nem is lehet mindenki kívánságainak megfelelni.