Szekeres Viktor

Gal Gadot lesz a Gyilkosság az Orient expresszen folytatásának egyik főszereplője

Elkezdődött az új Poirot-mozifilm castingja.

A Deadline értesülései szerint Gal Gadot kapta meg a Gyilkosság az Orient expresszen című Agatha Christie-adaptáció második részének a Halál a Nílusonnak (Death on Nile) az egyik főszerepét, ő lehet Linnet Ridgeway Doyle. A szkriptet az első film forgatókönyvét jegyző Michael Green írta, és bár Kenneth Branagh-nak még nincs szerződése a filmre, de a hírek szerint mind rendezőként, mind főszereplőként vissza fog térni.

Az Orient expressz sikeréhez nem férhet kétség, hiszen a sztárokkal telepakolt film Amerikában másfél hét alatt 51 millió dolláros bevételre tett szert, míg Amerikán kívül már majdnem 100 milliónál jár. Az pedig, hogy következő alkalommal Agatha Christie 1937-es regénye kerül megfilmesítésre, ugyancsak nem fogja sokként érni a nézőket, hiszen az Orient expressz végén utaltak Poirot egyiptomi utazására.

A Christie-rajongók persze azt is tudják, hogy 1978-ban már elkészült a Halál a Níluson egy mozifilmes változata Bette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury és David Niven főszerepésével. Abban a filmben Poirot-ként Peter Ustinov nyomozott.

Az itthon is megjelent könyv hivatalos fülszövege a következő: "Sétahajókázás a Níluson, egy minden kényelemmel felszerelt gőzhajó fedélzetén, elegáns és izgalmas társaságban: tökéletes lehetőség a kikapcsolódásra, akár mézesheteit töltő, szerelmes ifjú leány, akár zsémbes, gazdag öregasszony - vagy épp sokat látott, briliáns magándetektív az utazó.
A csöndes, enyhe egyiptomi nyáréjszaka békéjét azonban pisztolylövés döreje zúzza szét. Bár az áldozat túléli a merényletet, a kéjutazás légkörét a forrongó szenvedélyek és a hideg gyanakvás igencsak megrontja. Hercule Poirot, a legendás nyomozó nem tehet mást: kis szürke agysejtjeit az ősi Egyiptom misztériumainak megfejtése helyett a bűntett felderítésének szolgálatába állítja...
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!