Szekeres Viktor

Itthon középszerbe fulladt egy vártnak hitt folytatásfilm

A védelmező folytatása nem nagyon érdekelte a hazai közönséget.

Nem mondhatjuk, hogy nem következetes a magyar néző, hiszen A védelmezőnek már az első része sem hozott kirobbanó bevételeket (bár összességében azért megnézték a filmet százezren a mozikban), s a folytatás is nagyjából ugyanennyi eladott jegyet generált. És hogy mennyi az annyi? Jelen esetben 25 587, ami 39,6 millió forintos bevételt és egy toplista harmadik helyet jelentett a filmnek.

A hétvége legnézettebbje Magyarországon egy másik akciófilm, A kém, aki dobott engem volt, a nézőket egy fokkal (ld. 30 042 eladott jegy) jobban érdekelte a csajos akciózás, mint Denzel Washington 18-as karikás keménykedése. A Meg - Az őscápa pedig a dobogó második fokára futott be 28 238 nézővel, miközben átlibbent a százezres határon szűk másfél hét alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #4
    Denzel nem az előző filmmel kezdte felcserélni a minőségi színészi játékot az akciófigurára. Volt már régebben a Tony Scott féle valami Leon a profi szerűség, a Tűzben edzett férfi. Érdekes módon még az IMDB-n is elég jól fogadták, valszeg bennem van a hiba, nekem az se jött át.
    Az a gond, hogy szerintem Denzel túl kifinomult ahhoz, hogy hitelesen nyújtsa a lecsúszottság látszatát. Itt is, nem ponyvát, hanem értékes irodalmi műveket olvas, miközben nem túl magas színvonalú melót végez. De ácsi miért is olvas manapság valaki egyáltalán!!!??? Az ilyen melóknak mondjuk pont az a lényege, hogy egész nap gályázol és faszba kívánod Dosztojevszkíjt a nap végén. Ha felejteni akarsz pont ezért jó, mert nincs energiád gondolkodni.
    Erre Denzel még olvasgat, meg moralizál, meg akármi. Mi a faxt keres ott, miért nem egy irodában dolgozik inkább, ha nem kell neki az agyzsibbasztó meló? Nekem továbbra sem koherensek az ő akció karakterei.
  • Zombee #3
    Azért annyira nem volt nagy szám az első része sem. Nem volt rossz, de hogy folytatni kelljen... Jó, mielőtt valamelyik fasz beszólna, nyereséges volt, ez is az lesz, nincs ezzel semmi gond. De valahogy a sztori nálam nem igényelne több részt. Ezzel a cápás filmmel nincs semmi gond, könnyű nyári filmnek tűnik, kár, hogy moziban nem sikerült megnézni, a kedvenc helyemen csak egy hétig adták, a Cinema City-be meg nem fogom betenni a lábam.

    A cikkíró logikáját amúgy nem értem. Ha az első rész is csak korrekt nézőszámot hozott, miből gondolta, hogy majd a folytatás bankot robbant?
    Utoljára szerkesztette: Zombee, 2018.08.23. 23:09:58
  • zetortraktor #2
    Fújj eredeti filmek meg könyvadaptációk, aki nem csökevény, inkább választ egy rókabőr folytatás-akciófilmet! Tiszta sor.