Szekeres Viktor

Minden előzetes becslést felülmúlt a néma horror

A Hang nélkül hatalmas siker.

Dacolva az előzetes elvárásokkal, és rácáfolva arra a hiedelemre, hogy a várt horrorfilmek nyitónapi bevételei törvényszerűen visszaesnek szombatra, a Hang nélkül (A Quiet Place) 50 milliós nyitóhétvégét produkált, ugyanis a 19 milliós pénteki eredményt egy 19,15 milliós folytatás követte, hogy csak vasárnapra jöjjön egy 38%-os bevételcsökkenés.

Azt mondanunk sem kell, hogy egy 17 millió dollárba kerülő filmnél ez a kezdés mennyire jó, és a forgalmazó már most elkönyvelheti a filmet legalább 100 millió dollár bevételt hozónak (csak Amerikában), azonban jó közönségreakciók esetében (márpedig azok elég jók, az exit pollok átlaga B+) simán eljuthat 150 millióig is, vagy még magasabbra.

Az amerikai nyitó hétvége közönségét elemezve láthatjuk, hogy a film közönsége a nemek alapján nagyjából egálban volt, a nők 51%-kal képviseltették magukat a 49%-os férfiak mellett, és azt is érdekes volt látni, hogy ezt a horrort közel sem a fiatalok vitték sikerre. Míg más, fiatal szereplők esetében a nézők túlnyomó része 25 éven aluli szokott lenni, ezúttal ők csak 37%-át tették ki a közönségnek, 63% 25 éven felüli volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!