Szekeres Viktor

Előzetest kapott a Szuperlégy

Ilyen lesz a Super Fly feldolgozása.

Vannak filmek, amelyek esetében biztos, hogy nem fogják tükörfordítani a magyar címet, és a Superfly (ami a klasszikus Super Fly feldolgozása) biztos, hogy ilyen. Itthon tényleg csak a legnagyobb fanatikusok ismerik az 1972-es darabot, ami a maga idején hatalmas hatású filmnek számított, a blaxploitation bűndrámák között ez volt, ami elsőként követte a Shaftet.


A hollywoodi feldolgozás a Sony stúdiónál készült el, a forgatókönyvet a Watchment író Alex Tse készítette el, a filmet pedig Director X rendezte Trevor Jackson, Jason Mitchell, Lex Scott Davis, Andrea Londo, Jacob Ming-Trent és Omar Chapparo főszereplésével.

Az eredeti Super Fly-t Gordon Parks Jr. rendezte, aki nem más, mint a Shaftet rendező Gordon Parks fia. A filmnek Ron O’Neal volt a főszereplője, aki egy kokainkereskedőt alakított, aki egy utolsó üzletet szeretne nyélbe ütni mielőtt még visszavonulna. A film hatása többek között abban is lemérhető volt, hogy szerepelt benne egy felspécizett 1971-es Cadillac Eldorado, és nagyjából ez indította be a 70-es évek autóspécizési trendjét is Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Blaxploitation-t nem lehet Hollywood-i filmmé feldolgozni anélkül, hogy ki ne herélnénk.