Szekeres Viktor

Hollywood ismét nekifut az egyik legmenőbb vámpíros könyv tévés feldolgozásának

Elsőre nem jött össze a Passage-sorozat, de talán majd másodikra.

Mint ismert, tavaly az amerikai Fox csatorna berendelte pilotnak Liz Heldens forgatókönyve alapján a The Passage című sorozattervet, amit Matt Reeves rendezett volna. A The Passage Justin Cronin regényeinek az adaptációja, mely könyvsorozat eddigi kötetei itthon A szabadulás – Hol leszel, amikor kialszanak a fények?, illetve A Tizenkettek címmel jelentek meg. Egy karakterközpontú összeesküvéses thrillerként induló sztoriról van szó, ami posztapokaliptikus sagává változik. Az évszázadon át nyúló történet középpontjában egy fiatal lány lesz, aki az emberiség megmentésének kulcsa.

Azért használunk feltételes módot, mert 2017-ben semmi nem lett a projektből, most viszont kiderült, hogy a pilothoz Jason Ensler vezetésével újabb részleteket forgatnak majd, miközben kidobnak három karakter belőle: Alicia Donadioét, Peter Jaxonét és Sarah Fisherét, és emiatt a sztori is más lesz, nem feltétlenül fogja követni az alapul szolgáló könyvét.

A hazai kiadás fülszövege alapján nagyjából be lehet lőni, hogy mi az eredeti sztori: "Rákbeteg felesége halála után dr. Lear, az özvegy tudós elkezdi kutatni a hosszú élet titkát, a betegségek és az öregedés ellenszerét. A hamarosan a hadsereg felügyelete alá kerülő kísérletsorozat eredményeként azonban a 12 kísérleti alany - minden emberi vonását elvesztve - félelmetes, gyilkos lénnyé alakul át. A kutatás utolsó fázisában a tudósnak szüksége van egy hatéves kislányra is, akit szintén beoltanak a kiszámíthatatlan hatású vírussal. Annak ellenére, hogy a Colorado-hegységbeli kísérleti telepet kommandósok őrzik, a kísérleti alanyok, azaz a "fertőzöttek" kiszabadulnak. Senki és semmi nem állíthatja meg őket, a fertőzés egyre terjed, s mind több ember válik hozzájuk hasonló vérszomjas szörnyeteggé."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!