Szekeres Viktor

Zuhan a Star Wars 8, viszont a Jumanji 2 még mindig uralkodik

Érdekes utat jár be a karácsonyi szezon két legsikeresebb filmje.

Amerikában a hat hete bemutatott Star Wars: The Last Jedi már csak a nyolcadik helyre volt jó a hétvégi bevétele alapján a toplistán, azonban az öt hete mozikban lévő Jumanji: Welcome to the Jungle zsinórban a harmadik hetét töltött a rangsor élén. Érdekesség, hogy most előbbi 6,6 millió dollár bevételt hozott, addig utóbbi még mindig 20 milliót, pedig amikor a Jumanji bemutatásra került, akkor a hosszú hétvégén 55 millió dollárt produkált, sz SW8 pedig a 220 milliós nyitánya után 99 milliót.

A fenti adatokból leszűrhető a következtetés, hogy melyik filmnek nagyobb az újranézési rátája, illetve melyiknek jobb a szájhagyománya, de persze az összbevétel tekintetében a Star Wars simán verni fogja a családi kalandfilmet. Az utolsó jedik bevételei hétfőn világ szinten már át fogják lépni az 1,3 milliárdot, míg az új Jumanji számai még "csak" 800 millió felé közelítenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Erősen kétlem, hogy a Jumanjit sokan akarnák újranézni pár héten belül, nem olyan filmnek tűnik. A Star Wars-nak legalább ott vannak a rajongók, akik helyükre akarják tenni az eseményeket, akkor is, ha amúgy az sem bonyolult film. Más kérdés, hogy szerintem nem is lett jó, de azért csak 1,2 milliárdos bevétele van, meg 7,5 pontja az imdb-n, eredménynek jók.