Szekeres Viktor

A fiatalokat már nem érdeklik Spielberg igényesebb filmjei

A The Post sikeres lett, de nem a fiataloknak köszönhetően.

Nem meglepő, hogy ha egy fiatalos filmre azt mondják sokan, hogy nagyon jó, az nem fogja meggyőzni az idősebbeket, hogy látniuk kell a szóban forgó darabot, s ugyanígy a fiatalok sem fognak beindulni egy filmre csak azért, mert szinte mindenki jónak tartja, ha a téma nem túlságosan érdekli őket - inkább néznek meg egy közepes képregényfilmet vagy scifit. (Érdemes lesz megnézni a Ready Player One esetében a korcsoportos megoszlást.)

Így hát nem meglepő, hogy bár Amerikában 18,6 millió dollárt kaszált első, "széles" hétvégéjén Steven Spielberg új filmje, a The Post, a sikert nem a tizen- vagy huszonéveseknek köszönheti, hanem a 35 éven felülieknek, akik a nézők 66%-át tették ki. Érdekesség a film kapcsán, hogy a női-férfi arányok is a szokottnál jobban eltértek, hiszen a nők 10%-kal többen nézték meg azt, mint a férfiak annak ellenére, hogy a téma sen nőinek, sem pedig férfinak nem mondható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Jó meglátás. Ahogy ki jön torrenten a film, biztos, hogy letöltési rekordokat fog döntögetni, mert ráveti magát a 14-18 éves korosztály.
  • Sir Charles #1
    Ez már megint egy félrevezető cím, nem az igényességről van itt szó, meg nem is Spielbergről, egyszerűen a fiatalok nem szeretnek moziban megnézni ilyen filmeket(én sem pedig már 38 vagyok), mert az ilyen témájú és "lassúságú" filmekhez nem ad semmit a moziélmény.
    Én is azért járok moziba, hogy nagy képernyőn lássam azt, hogy egy űrhajó fénysebességgel beleszáll egy másikba, nem azért, hogy csomó embert lássak, akik egyik irodából a másikba szaladgálnak.
    Majd szépen letöltöm pár hónap múlva és megnézem, amit valószínű a 35+ korosztály sok tagja nem tesz meg és ezért mennek el inkább moziba.