Szekeres Viktor

Egy film után bedőlt a tervezett mozis szörnyuniverzum?

A Múmia nagy bukása lehet, hogy magával rántja a Dark Universe-öt.

A Universal stúdió hatalmas ambícióval vetette be magát a Dark Universe-be, mely saját szörnyes univerzumuk lett volna, amiben a hozzájuk tartozó klasszikus lények köré építettek volna fel egy közös világban játszódó filmeket. Ezeknek az első darabja volt A múmia Tom Cruise főszereplésével, azonban a film hatalmas bukása után (a 125 milliós film Amerikában csak 80 millió dollárt hozott, nemzetközileg pedig 329 milliót), ahogy sejteni lehetett, elkezdtek szétesni a tervek. Pedig bőven voltak, több tervezett folytatás előkészítése is elkezdődött.

A The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy a szörnyuniverzum két kitalálója, Alex Kurtzman és Chris Morgan már le is lépett a projektből, és az is beszédes, hogy a stúdió területén bérelt Dark Universe-ös irodák kiürülték, valamint hogy máig nem kapott premierdátumot egyetlen folytatás sem. Híreket egyedül csak a Frankenstein menyasszonyáról (Bride of Frankenstein) hallani, de azok sem pozitívak, hiszen egyrészt a szkript átírására került sor, másrészt a főszereplőnek kiszemelt Angelina Jolie is inkább a Demóna 2-t kezdte el forgatni. Így hiába írtak alá olyan színészek az említetteken és Russell Crowe-n kívül a projektekhez, mint Johnny Depp (Láthatatlan ember) vagy Javier Bardem (Frankenstein szörnye), lehet, hogy keresztet vethetünk az olyan lények felélesztésére, mint A fekete lagúna szörnye, az Operaház fantomja, Drakula vagy a Notre Dame-i toronyőr.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #7
    Hat igen..az a franya matek...Budget: 195 millio, hazai bevetel 80 millio, nemzetkozi 330 millio.....Meg a hazai sem 100%-osan a studioe, de a kulfoldi meg aztan plane nem...
    Az a 80 inkabb csak olyan 50-60, az a 330 millio meg...valtozo....jo esetben 30% is lehet...de legyunk nagylelkuek es szamoljunk 40-nel...azaz 132 millio...meg az 50-60...182-192 millio....hopp es maris buko...
  • Zombee #6
    A múmia előzetese szerintem elég meggyőző volt, borítékolható volt a bukás. Már ott elkúrták, hogy modern környezetbe akarták átemelni az egészet, és mindenáron univerzum, meg közös filmek kellettek. A Marvelnél, amit másolni akartak, ennek van 60 évnyi hagyománya, no meg alapvetően amerikai, egy kontinensen, egy korban létező szuperhősökről van szó, míg a klasszikus szörnyek a világ minden tájáról és korából jöttek. És ezt akarták 1-1 felvezető filmmel közös univerzummá kalapálni. Jobb is, hogy besült a projekt. Bezzeg Benicio Del Toro Farkasembere jó film lett, mert nem akart univerzumépítő lenni, csak feldolgozta az eredeti filmet, viszont nem akarta megmásítani, elferdíteni.
  • Ender Wiggin #5
    A Múmia nem 125 milliós, hanem 195 milliós reklámmal. Erre szerzett kb. 100 milliónyi bevételt (kb. a bruttó harmadával lehet számolni, bár ténylegesen ennél bonyolultabb a dolog). Összevethető a Szányassal, mert közel azonos pénzbe került és az USÁ-ban kb. ugyannnyit hozott. Csak míg a Múmiát valahogy eladták külföldön, a Szárnyast a kutya nem nézte meg, így az vastagon alulmúlta Cruise-t is.
  • Paddy #4
    LoL, köszi Tom. Kölyökkorom legjobb egyik legjobb szörnyfilmje a Szörnycsapat volt, ott megoldották egy filmben azt, amire az Universal jelenleg képtelen.
  • Sequoyah #3
    A szamokbol kihagytad, hogy maga a mozik bevetele is ebbol jon le. Ettol fuggetlenul a konkluzioddal egyetertek, ha vekonyan meg nyereseges is volt a film, de ennel messze tobbet vartak, illetve a tovabbi filmekre sem latszik a fene nagy erdeklodes.
  • Cyberdog #2
    Tom Cruise elnyafogta a filmet. :)
  • nkmedve #1
    A Universal nagyon rossz szerződéseket köthetett a forgalmazókkal ha a 410 millió dolláros bevétel ellenére hatalmas bukás lett a 125 milliós film. Vagy lehet, hogy eltapsoltak még 100+ milliót a reklámkampányra...

    Csak összehasonlítás képpen, az egyik előző cikkben az új Blade Runner-nek állítólat 400 millió kellett volna a sikerhez (150 milliós költségvetés mellett).

    Szerintem inkább arról lehet szó, hogy a nézői és kritikusi reakciók erősek negatívak voltak, ami az egész univerzum megítélését rontja, és várhatóan egy következő filmre már tényleg senki nem fizetne be (még ha nagyon jó lenne akkor sem).
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.11.13. 12:46:02