Szekeres Viktor

Végre láthatjuk a több százmilliós költségvetésű magyar rajzfilmet - itt az előzetes

Szeptemberi premier lesz a Salamon király-film.

Szeptember 28-tól látható a hazai mozikban a Salamon király kalandjai. A 700 millió forintos költségvetésből, magyar-izraeli koprodukcióban készített animációs film forgatókönyvét Böszörményi Gyula írta, a rendező pedig Albert Hanan Kaminski volt, aki belga származású, és elég tapasztalt animáció filmesnek mondható. A gyártó az a Cinemon stúdió, mely korábban a Lengemesékkel vált ismertté. Szinkronhangok: Nagy Ervin, Csőre Gábor, Schneider Zoltán, Csankó Zoltán, Szacsvay László, Harsányi Gábor és Esztergályos Cecília.


A film hivatalos szinopszisa a következő: "A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól, azonban még nem érett meg az uralkodása, mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja. Legjobb barátja Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társa. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása. Ám mielőtt az esküvőre sor kerülne, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő a tömegből, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és Tobi útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #17
    Gondolod? Szerinted akkor nem a rajzolók prezentálnak először több verziót, hogy abból válasszanak? Vagyis nem a rajzolók (a stúdió) követik el ezt a súlyos testi sértést az esztétikum ellen? Az animátorok sem sincsenek a helyzet magaslatán a tréler alapján... Védd őket, szükségük is van rá.
  • Ender Wiggin #16
    a példafilmek anyaországaiban minden drágább, nincs értelme összehasonlítani.
  • Sir Cryalot #15
    Sikerült a hőzöngés vonalra reagálni a topicban . Ha ebből is csak a pénz az érdekes a legtöbb embernek akkor veszett ügy a téma.
  • zola2000 #14
    Egy átlagos 12 részes anime sorozat is párszázmillió yenböl készül, de egy nagyobb movie eléri az egymilliárd yent.

    Magyar viszonylatban 700M forint nagyon nem kevés.
  • KoLaMan #13
    Látatlanban is szeretném megédeni a magyar rajzolókat, animátorokat. Ők azt szállítják, amit kérnek tőlük (szerte a világban elismert színvonalon) - gondolom a "művészeti" vezetők, tervezők, rendező, és egyéb főmuftik döntik el az adott film látványvilágát, karaktereit.
  • Sir Cryalot #12
    az újdisney olyan mint a valve féle team fortress = grimaszolós
  • Ender Wiggin #11
    Hát, ha ez Disney-t akar utánozni, akkor először is rajzolni kéne megtanulni. A nagy költségvetést az amerikai (és volt pár elég jó spanyol, brit és kanadai stúdiótól is) munkáknál eleve az indokolja, hogy a szinkronhangok ismert színészek, akiket meg kell fizetni. Tehát nem magának a mozgóképi anyagnak a költsége. Igazából majd árazza be, ha sikerül elpasszolni külföldre is (nyilván ez az oka, hogy nem a nyilazó magyar sumérokról szól).
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2017.08.30. 19:51:10
  • Sir Cryalot #10
    Mellesleg a szolgaian másolásra gondoltam , nem szolganépre, mielőtt valakinek az elevenjébe vágna, mert jobban vonzódik, intimebb viszonyt ápol elefántokkal mint bolhákkal.
  • Sir Cryalot #9
    Tőlem ez a polarizálósdi abszolút idegen, szóval nem veszem magamra ahogy a feltűnési viszketegséget sem, ha nem haragszol.

    De ha a két legutóbbi választott miniszterelnökből indulunk ki akkor lehet benne valami, hogy a magyarok tényleg ilyenek.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.08.30. 17:41:07
  • Archenemy #8
    +1
    700 millió Ft az olyan 2,5-3 millió USD. Röhögségesen kevés egy mozira.