Szekeres Viktor

Már most tudni, hogy nagy siker lesz az AZ

50-60 millió dolláros hétvégi bevételt is produkálhat az AZ.

Az előjelzések szerint az AZ (It) című Stephen King-adaptáció elég erősen fog startolni. A szeptember nyolcadikán bemutatásra kerülő film indulása a szokásos felmérések alapján jelenleg több, mint 50 millió dolláros nyitóhétvégét sejtet, ami hatalmas, sokkal inkább illene egy nyári filmhez, mintsem egy szeptemberi bemutatóhoz. Főleg annak fényében, hogy az év kilencedik havában még egy film nyitánya sem lépte át az 50 milliós határt, s a 40 milliósat is csak háromnak sikerül: a Hotel Transylvania két részének, valamint az Insidious második részének.

A hírek szerint egyébként az 50+-os nyitányban simán benne van akár a 60 millió dollár is - annak ellenére, hogy a film elég véres, és megkapta az R-es korhatárt, ami a legmagasabbnak számít a kereskedelmi korhatárok között. Persze az érdeklődés kapcsán az is beszédes volt már, hogy az első trailer 197 millió megtekintést produkált 24 óra alatt a különböző közösségi oldalakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #3
    Néha, King kifog jó rendezőt is:
    Stanley Kubrick - The Shining
    Lewis Teague - Cujo / Cat's Eye
    Mary Lambert - Pet Sematary 1. és 2. rész
    Mark L. Lester - Firestarter
    Rob Reiner - Stand By Me
    Frank Darabont - The Shawshank Redemption / The Green Mile
    Dan Attias - Silver Bullet
    John Carpenter - Christine
    Paul Michael Glaser - The Running Man (ez mondjuk novella alapján készült)

    Ezek azok amire azt mondom, hogy igen is jó rendezők és rendezések.
    Mondjuk Mary Lambert a 80-s és 90-s években volt igazán csúcson. Most is rendez de azok felejthetőek.
    Mark L. Lester 2000 óta úgy 3 és 5 évente rendez.
    Rob Reiner inkább színészkedik, de ha éppen mozira rendez, az általában nagyot üt. Bakancslista, Egy becsületbeli ügy,
    Darabont ritkán rendez, de azok jók szoktak lenni. Inkább ír, forgatókönyveket.
    Dan Attias. Neki az egyetlen filmje volt a Silver Bullett, ezt leszámítva csak sorozatokat rendezett és rendez még ma is. Nem egy híres sorozat van amiben rendezett, például a Felhőtlen Philadelphia (16 ep), Homeland (6 ep), True Blood (3 ep), Dr. House (8 ep)
    Carpenter a 70-s 80-s és 90-s évek elején élte fénykorát. Azóta felejthetőek a filmjei.
    Lewis Teague is a 80-s években volt inkább elemében. 2010-ben rendezett utoljára.
    Paul Michael Glaser-t pedig a klasszikus sorozat fanok ismerhetik, mint Dave Starsky nyomozót. De ha rendez akkor inkább sorozatokat. akad néhány filmje is.

    A Ragyogás még mindig örök klasszikus. De tény és való, hogy Stephen King, legtöbbször tényleg szar rendezőt fog ki.
  • kalapos01 #2
    Ez akkor korrekt szám volt, de tuti nem volt még napi szinten sem első háromban, akkor sokkal magasabbak voltak az átlagos nézettségek.De ez lényegtelen, az eredmény jó. Utána a logika nem stimmel. Nem az, hogy szerinted megnézi az, aki látta és aki nem, meg aki olvasta és, aki nem. Hanem az, hogy miért lenne összefüggésbe bármi bármivel. Csomó olyan adaptáció van (King is), amit az olvasók vagy előző verziók nézőinek csak töredéke néz meg. Vagy sokszorosa. Nem véletlen, hogy sok a bukta King-adaptáció. Siker az lesz, amire nem adaptációként tekintenek.
  • Cyberdog #1
    Meglátjuk. Ha jól tudom az első adaptációt TV-re szánták és VHS forgalmazásra.
    Ezen változat eleve mozira készül, úgyhogy tényleg benne lehet a siker. Hisz a TV-s változat is eléggé sikeres volt már ami a nézőszámokat illeti.
    Az első rész 17.5 millió háztartásba jutott el, míg a második részt már 19.2 millió háztartásban nézték. Az amerikai háztartások legtöbbjében átlag két TV készülék van. A becsült nézőszámok így 30 millió fő körülire tehetőek.

    Ez elég sikeresnek mondható. Így azok akik látták az első adaptációt, több mint valószínű, hogy elfognak menni a moziba megnézni + a Stephen King rajongók és + még a horror rajongók, akik esetleg még nem látták az első adaptációt, vagy nem olvasták a könyvet.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2017.08.22. 18:54:59