Szekeres Viktor

Lehet, hogy nem lett túl jó film a Sokkal több, mint testőr

Nem rajonganak a kritikusok Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson új filmjéért.

Mindenkinek jár egy testőr, még a rinyálós bérgyilkosoknak is... - ez a hazai szlogenje az Amerikában augusztus 18-án, itthon pedig hat nappal később bemutatásra kerülő film Sokkal több, mint testőrnkek (The Hitman's Bodyguard), melynek Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds lesz a főszereplője, s mellettük még olyan színészek fognak szerepelni, mint Gary Oldman, Salma Hayek, Elodie Yung, Joaquim De Almeida, Kirsty Mitchell és Richard E. Grant.

Egyelőre ugyan még nem érhető el sok kritika a filmhez, de az eddigi vélemények igencsak megoszlanak, a 16 recenzióból 8 pozitív, 8 pedig negatív előjelű lett a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldal adatai alapján, ami közepes, 50%-os értékelést ad a filmnek. Ez persze nem kell, hogy akkora csalódást okozzon, hiszen maximum annyit jelent, hogy nem lehet biztosra menni a filmmel, nem majdnem 100%, hogy tetszeni fog nekünk, mindössze 50%.

A pozitív kritikák szerint a Sokkal több, mint testőr pontosan olyan film (sőt, még "olyanabb" is), mint amilyennek bemutatják a reklámok, veszélyesen röhejes, teljesen gyógyszerelgurulós komédia, aminek az élvezete még véletlenül sem kíván meg intelligenciát, viszont ettől még nagyon szórakoztató, ha valaki szereti az idiotizmusokat. A negatív vélemények a tipikus akciófilmes húzásokat feddik meg, a sztereotípiákat, valamint a viccességre való erőltetett törekvést, mely során a sok akarásnak inkább nyögés a vége. Van, aki szerint hiába akar paródia lenni a film, inkább önmaga paródiájává válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    A Füstölgő ászok nagyon jó film.
  • NEXUS6 #2
    Az IMDB-n 7.1-nél tart, ami elég biztató. Pl a másik kedvenc Ryan Reynolds filmem a Füstölgő ászok, csak 6.,7-et kapott, pedig az számomra alapmű.

    Jó lesz ez! :D
  • KoLaMan #1
    "...ami közepes, 50%-os értékelést ad a filmnek. Ez persze nem kell, hogy akkora csalódást okozzon, hiszen maximum annyit jelent, hogy nem lehet biztosra menni a filmmel, nem majdnem 100%, hogy tetszeni fog nekünk, mindössze 50%..."
    Azta... Köszi, hogy elmagyaráztad, ez az 50% elsőre nem volt tiszta...
    Figyu, ha az unokámnak (óvodás) kéne gagyogni a filmről x karaktert, több fantáziája volna.

    Amúgy meg hagyjuk már a kritikusok véleményét, senkit nem érdekel. Ha valaki tépelődik egy filmnél, hogy megnézze-e, maximum az ismerőseit kérdezi meg, hogy milyen volt (normális hozzá hasonló embereket), nem pedig hülye kritikákat olvas.