Szekeres Viktor

Meghalt George Romero

Elhunyt a legendás horrorrendező.

77 éves korában elhalálozott George A. Romero, legendás filmrendező. A filmes rövid, de igen agresszív lefolyású tüdőrák vitte el, és producertársa szerint egyik kedvenc filmje, az 1952-es A nyugodt férfi zenei anyagát hallgatta utolsó óráiban.

Romero első filmje rögtön örökérvényű klasszikus lett, ez nem más, mint az 1968-as Night of the Living Dead, azaz Az élőhalottak éjszakája, melyet nemcsak rendezett, hanem vágott és fényképezett, sőt, szerepelt is benne. Az idővel kulttá váló, mindössze 114 ezer dollárból készített film indította el a zombikat mozis hódító útjukra.

Később Romero még olyan ismert filmeket jegyzett, mint Az őrültek, a Holtak hajnala, vagy a Halálos árnyék című King-feldolgozás. A 2000-es években már nem rendezett sokat, a Csonttörő és a Holtak földje után még elkészítette a Holtak naplóját, 2009-ben pedig a Survival of The Dead jelentette a hattyúdalt filmes pályáján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Zombiként feltámad - gondolom.
  • Zombee #1
    Erre nem számítottam. Nemrég mintha még olyat posztoltak volna, hogy új filmen dolgozik. Nyugodjon békében. De tényleg! :)
    Mennek el a nagyok, még aznap éjszaka olvastam, fél órával később meg befutott Martin Landau halálhíre is.