Szekeres Viktor

Amerikán kívül a világon mindenhol elképesztő Halálos iramban 8-tarolás volt

Amerikában nem indult be annyira a közönség, de a világon mindenhol igen.

Ahogy arra számítani lehetett, nem az amerikai nézők indultak meg tömött sorokban a mozik jegypénztárai felé a Halálos iramban 8 premierje alkalmából, hiszen ők már korábban bizonyították, hogy a látványsorozatok sokadik részeire közel sem annyira vevők, mint a világ. Elég arra gondolni, hogy a Transformers-széria, vagy A Karib-tenger kalózai-filmek az USA-ban kvázi megbuktak.

Ellenben például Dél-Amerikában és Európában, így itthon is, kegyetlenül nagyot tarolt az új Halálos iramban-epizód, de legnagyobbat természetesen Kínában. A világszerte 64 piacon bemutatott filmet 23 ezer moziban lehetett megtekinteni hétvégén és összességében 532 millió dollár folyt be ezekről a vetítésekről - 100 millió Amerikából, a többi Amerikán kívülről. A film szinte mindenhol az év legjobb startját produkálta, kivéve szülőhazájában.

Az 532 milliós bevétel minden idők legjobb nyitánya, hiszen az eddigi csúcsot a Star Wars 7 tartotta 529 millióval, és a nemzetközi viszonylatban befolyt 432 millió dollár is rekord, amiben inkább az az érdekes, hogy az eddigi csúcsot a Jurassic World tartotta 316 millió dollárral. A 190 millió dolláros kínai start, valamint Amerika után a film legjobban Mexikóban (17,8 millió dollár) és az Egyesült Királyságban (17 millió dollár) muzsikált, őket követte Oroszország, Németország és Brazília.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Candi #4
    Nyilván rekordokat döntögetnek a bevételek, hiszen a Föld népességszáma is rekordokat döntöget (minden nap, jópár évtizede). Úgy nehéz lenne egymilliárdos mozibevételt produkálni, ha még mindig "csak" egymilliárdnyian élnénk a bolygón. Ha majd már 20 milliárdnyian tapossuk ennek a planétának a felszínét, akkor majdnem mindennapos lesz az egymilliárdos bevétel egy-egy jobban sikerült mozifilm után, világviszonylatban. Pont mint ma az 50-100 millió közötti bevétel.
    (Kérdés, hogy akkor majd mennyit fog érni az az egymilliárd dolcsi.)
  • ostoros #3
    Az amcsik az agymosást jobban propagálják külföldön, mint otthon.
  • Nos #2
    Na ugye hogy nem is olyan hülyék az amcsik, mint sokan mások :)
  • Zoliz #1
    Magyarorszâg "autónagyhatalom" (lesz). Soha nem volt még ennyi köcsög paraszt BMW-s vagy Audis az utakon, jóhogy ugrunk a tuningverdákra és filmbeli autó törés-zúzása. Bâr ez a franchise az első rész utân mâr elveszítette valós értékét. Csak az előző rész tuningolâsa van a filmben és egyre nagyobb robbanások meg erőszak tűrhető humorba ágyazva.