Szekeres Viktor

Hosszabb szezonnal térhet vissza az X-akták

6 résznél több, de 22-nél kevesebb részből állhat a 11. X-akták-évad.

Az amerikai FOX csatorna képviselője ismét megerősítette, hogy vissza akarják hozni az X-aktákat, jelenleg is tárgyalnak a készítőkkel. Hogy ez a visszatérés milyen hosszú lenne, arról konkrétumot nem tudhatott meg a sajtó, csak annyit, hogy mindenképpen hosszabb, mint a legutóbbi, hat részes szezon, azonban rövidebb, mint egy klasszikus országos csatorna sorozatévad, ami általában 22 részes.

Az X-akták 10. évada hozott egy zseniális epizódot, azonban összességében hatalmas csalódás volt, némelyik rész minősége egyenesen pocsék volt. Az értékelhetetlen epizódoknak meg is lett az eredménye, Amerikában az első rész 16,2 millió nézőjéből a fináléra 7,6 millióan maradtak, és a 18-49-es korosztály tagjai között is lecsökkent a rating 6,1-ről 2,4-re. Itthon, miután a premiert 406 ezren látták, a végére már 300 ezren sem maradtak, de az elvándorlás mértéke közel sem súlyos. Bár való igaz, hogy a 18-49-es nézők száma is erősen lecsökkent, 256 ezerről 146 ezerre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    Gondolom a gyíkemberes =harmadik epizód). A Rottenen 100%-on áll.
  • JanekOne #5
    Melyik volt a zseniális epizód?
  • Ender Wiggin #4
    Ja, a hajukra kenhetik. Rekorddal agyonvágott mindenkit a rating. Több országban a Walking Deadet is. Az amerikai focis dolgot hogy érted? A foci a CBS-en és az NBC-n volt, nem a FOX-on, semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz (a foci vasárnap van, az x-atkák meg hétfőn). Az X-akták 4.8-as szezonátlaga nem csak a FOX-ra értendő, hanem a teljes piacra, minden csatornát beleértve! Az első hat:
    1. "Sunday Night Football," NBC Rating: 7.8
    2. "Empire," Fox Rating: 6.6
    3. "Thursday Night Football," CBS Rating: 6.0
    4. "The Big Bang Theory," CBS Rating: 5.8
    5. "Sunday Night Football: Pre-Kick," NBC (NFL pregame show) Rating: 5.5
    6. "The X-Files," Fox Rating: 4.8
  • Paddy #3
    Végig rágtam magam az új évadon. Megnéztem és ennyi, pedig ha belegondolok, hogy mennyi potenciál lehetett volna benne. Nem tudott úgy megragadni, mint az old school, amelyeket bármikor végig nézem. Reméljük, hogy a készítők értenek a nézettségi kritikákból és - ha 100% zöld lámpás lesz a project - egy 2017-hez megfelelő sorozatot mutatnak be nekünk.
  • kalapos01 #2
    Igen, nyilván azért tökölnek ennyit. A Fox a hajára kenheti a kezdő meg az átlagnézettséget, naná, hogy ha amerikai focival vezetsz fel valamit és csak hat részes, akkor rohadt jó lesz az átlag. Nincs idő megzuhanni. Még akkor is az egyik legjobb lenne, ha a premier után minden rész 1.0 lenne.

    Nekik az számít, hogy amit berendelnek, azt mennyire fogják nézni, ráadásul a reklámokat előre eladják, így a tavalyi nézettség eleve nem sokat számított a reklámozóknak, cserébe a 11. évados tarifát belőtte, és egy sorozat, ami 2.1-ig csökkent, rossz kritikákat kap és elveszti az eventjellegét, jó eséllyel az előző évadnál gyengébben fog teljesíteni. És ez a sorozat a nézőinek majdnem a kétharmadát hat rész alatt elbukta, ami nem semmi bravúr.
  • Ender Wiggin #1
    Összességében a hatodik legmagasabb 18-49-e volt a szezonnak, 4.8-as ratinggel (ez nem csak az "élő" adás, értékelése). Csak a Big Bang Theory és az Empire előzte meg (meg három sportműsor, röhejes módon: a Staurday Night Football, a Thursday Night Footlball és a Sunday Night Football :-))))). Így aztán lehet brummogni, hogy szar volt-e vagy sem, a reklámozóknak megérte, a stúdiónak megérte, lesz folytatás.