Szekeres Viktor

Az angolok szerint is a Saul fia az egyik legjobb

Az Oscar után egy évvel is kapja a jelöléseket a Saul fia.

Tavaly és tavalyelőtt is jelöléseket jelölésekre halmozott Nemes Jeles László filmje, a Saul fia. Természetesen mindenkiben az Oscar (és a Golden Globe) maradt meg, de ezen díjak mellett még jó párat elnyert a film, jelezve az általános elismertségét. És most egy újabbat kaphat, hiszen az angolok szerint is nagyon jól sikerült.

A napokban kapott a Saul fia jelölést a Brit filmes akadémia díjára, a BAFTA-ra a legjobb idegen nyelvű kategóriában - két olyan film társaságában, melyekkel tavaly az Oscar-díjátadón is versengett (Mustang, Dheepan), illetve két idei várható jelölttel (Julieta, Toni Erdmann). A legtöbb jelölést természetesen a Kaliforniai álom (La La Land) kapta, szám szerint 11-et, de legjobb filmnek lett még jelölve az Érkezés, a Holdfény, A régi város (ezek Oscar-jelölésre is esélyesek), valamint az Én, Daniel Blake.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kotomicuki #3
    Bizony, bizony!
    Ők aztán nagyon értenek hozzá: először a földön vezették be a "koncentrációs" (ez esetben haláltábor, mint ahogy az usákok a japcsik ellen '42-től...) táborokat a derék, igaz, addigra az óhazától kissé már elszakadt, de némi önérzettel és szabadságvággyal még rendelkező hollandusok kárára -> csak tudhatják, hogy mi is volt/van és történik ott...

    Tényleg!
    Bocsánatot kértek már az angolok a népet néptől az őket ért, összességében több millió, polgári áldozatot követelő terrorbombázásaik miatt?
    Netán, a háború után a táboraikban bekövetkezett népirtás miatt?
  • ostoros #2
    Hát, ha megkérdeznének, én sem merném azt nyilatkozni, hogy még nem láttam!
  • Paddy #1
    Nem mondod?