Szekeres Viktor

Mozis bemutatót kap itthon a legutóbbi Ghibli-film - itt A vörös teknős szinkronos előzetese

Itthon is láthatjuk A vörös teknőst.

A MoziNet forgalmazásában január 12-én hazánkban is bemutatásra kerülő a Ghibl stúdió legutóbbi filmje, A vörös teknős (La tortue rouge / The Red Turtle). Mint ismeretes, a Ghibli nevéhez olyan kiváló animációs filmek fűződnek, mint a Chihiro Szellemországban, A vándorló palota vagy a Szél támad. A stúdió fennállása óta először engedett külföldi alkotót a berkeibe: az Oscar-díjas rövidfilmesnek, Michael Dudok de Witnek nyílt lehetősége arra, hogy a szárnyaik alatt elkészítse első egészestés alkotását.


A vörös teknős hivatalos szinopszisa a következő: "Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #7
    ""Vicces" hogy régebbi Myazaki filmekkel reklámoznak egy olyan filmet, "

    Mint ahogy a Pixar-filmeket is Pixar-filmekkel reklámozzák. Mégsem nevetek.
  • Inquisitor #6
    Egyre több dél-ázsiai országban van igény anime kiadásokra, másrészt a stúdiók sok év pangás után leszoktak a nagy cégek (Sony, Pioneer, stb.) "csöcsén való lógásról", szépen átmentek pl. KickStarterre és nem kell éveket várniuk mire ki tudnak adni valamit DVD/BD lemezen vagy akár digitálisan.
  • Inquisitor #5
    A farkasos téma ment, de kb. ilyen egyvetítéses téma volt művészmozikban, én is ott láttam. És mivel tájékozatlan voltam, azt hittem Miyazaki csinálta. Minden esetre legalább van aki viszi tovább a vonalat. A Ghibli filmek itthon eléggé elérhetetlenek lettek, mióta a drága "jó" Disney átvette a forgalmazásukat az EU-ban. Azóta kb. egyet se szinkronizáltak, nem vásárolhatóak, stb. De a régiek sem. Pedig a Könyvek hercegét kivéve az összes meg volt DVD-n, csak hát ugye ronggyá lettek nézve. Persze hazai tévében is várhatsz, hogy valami gyerekes marhaság helyett lemenjen pl. egy Eve no jikan vagy más kicsit mélyebb sorozat.
  • zola2000 #4
    na igen, elvileg a nyugati visszaesés és japán stagnálás ellenére az animeipar rekordokat döntöget kelet ázsia többi része miatt ázsián kívül elég hülyék az emberek ebben a témában

    ( /troll mode on: vagy nem csak ebben a témában ? : )
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.12.25. 15:53:04
  • jkedzs #3
    egyébként a magyarok és a nyugatiak jellemzően Japánnal kapcsolatban megálltak az "agresszív dragonball", "híres mesefilmek" és "furcsa/beteges dolgok (polippronó)" szintjén, amivel még csak a felszínt sem karcolják.
    ezekkel lehet csak nekik eladni Japánt. ez van, nincs igény többre.
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.12.25. 13:30:58
  • jkedzs #2
    jól mondod.
    kösz. ezeket megnézem.

    ami Ghibli volt és tetszett, az az Arrietty.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Studio_Ghibli#Feature_films
    mondjuk sokat nem láttam... a The Wind Rises más, az inkább történelmi visszaemlékezés. hangulatban azért ott van az akkori Japán, szóval ok.
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.12.25. 13:21:09
  • zola2000 #1
    "Vicces" hogy régebbi Myazaki filmekkel reklámoznak egy olyan filmet, amit már nem is ő készít, az utolsó myazaki film a szél támad volt, az is csak felirattal ment csak kevés helyen (mondjuk az elég gyenge lett) bezzeg komolyabb okami kodomo és bakemono no ko szintű művek meg még annyi magyar kiadást sem kapnak, szörnyű az itteni köz"ízlés"
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.12.25. 13:06:09