Szekeres Viktor

A Resident Evil 6 sokkal durvább lesz, mint az új King Kong-film

Megkapta korhatár-besorolását a Resident Evil utolsó része és a Skull Island is.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. Az eddigi Resident Evil-filmek nem arról voltak híresek, hogy lebutították volna őket akció vagy erőszak szempontjából, így nem meglepő módon az utolsó fejezet, a Final Chapter is R-es korhatár-besorolást kapott Amerikában, ami a legmagasabb kereskedelmi kategóriát jelenti. Az MPAA nem cifrázta túl az indoklást, annyit mondtak csak, hogy a filmben folyamatosan erőszakos jelenetek láthatóak.

Míg a Resident Evil készítői meg sem próbálták tinikompatibilissé tenni filmjüket, a legtöbb hollywoodi szuperprodukció igenis törekszik erre, nem törődnek azzal, hogy a Deadpool épp tavaly lett minden idők egyik legsikeresebb korhatáros mozifilmje. A márciusban bemutatásra kerülő Kong: Skull Island sem fog kilógni a sorból, az MPAA PG13-as plecsnivel jutalmazta a filmet, vagyis akár 13 éven aluliak is megtekinthetik - szülői kísérettel. Az indoklás szerint a filmben intenzív, scifi-besorolású erőszak, illetve akció lesz (az óriásmajom jelentheti a scifi-komponenst), valamint rövid ideig profán nyelvezet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rain70 #3
    Még jó, hogy egy RE filmet nem csinálnak meg úgy, hogy kis hülyegyerekek rágcsálják a pattogatott szarságot a moziban, akkor mitől lenne Resident? De látom "verzióban/részben" már beérte a játékot!
  • Zombee #2
    Sg.hu, mit vársz?
  • Gab0523 #1
    Az egyik egy akció-fantasy, kaland elemekkel, a másik egy scifi akció-horror.
    Vajon melyik lesz "horrorisztikusabb"?