Szekeres Viktor

Új, magyar scifi mozifilm készül

A Hurok csak a kezdet volt.

Nem túl gyakran készül magyar scifi, de idén az időutazós Hurok bemutatásra került a mozikban, és nem is vallott szégyent, kifejezetten jól sikerült. És 2019-ben újabb scifit láthatunk, ugyanis a Filmalap 82 millió forinttal támogatta Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című filmtervét. A több nemzetközi fesztiválon is díjazott alkotópáros első mozifilmje a Filmalap Inkubátor Programjában készül.

A Műanyag égbolt egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok utolsó lehetőségként egy emberekből előállított tápanyagot fejlesztenek ki. A lehetséges jövő társadalmi rendszere két részre osztja a megmaradt emberiséget: akik esznek és akik etetnek. Ebből a kiindulópontból bontakozik ki a kalandot, drámát, érzelmet és akciót ötvöző film története.

Az újszerű képi világot ígérő, animációs Műanyag égbolt gyártása decemberben kezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #4
    Annyira nem új a történet (Zöld szója - 1973 Charlton Heston főszereplésével) . De érdekes koncepció. hogy itt tudni lehet, hogy miből is készül az élelem. S ha ehhez még, egy nem fapados látványvilág is párosul, még jó is lehet.

    Bár a DVNA - t is szívesen látnám filmvásznon. Arra még gyűjtik a pénzt a készítők, mivel ha jól tudom, nem kapnak állami támogatást, így a Kickstarteren és a Rockethub-on kezdik el gyűjteni a pénzt talán. A tervek szerint 2017-re szeretnék mozikba küldeni. Csak remélhetjük.

    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2016.11.14. 16:07:09
  • Vata111 #3
    Aki szereti a magyar konyhát, az a jövőben sem fog éhenhalni. Értelmet kap végre -a teljesség igénye nélkül - a "cigánypecsenye" ; "zsiványflekken" ; "pandúrleves" ; "rablópecsenye" illetve "barátfüle" ételünk neve.
  • hgaben90 #2
    Na megszólalt a magyaros optimizmus.
  • jkedzs #1
    ez is olyan lesz, mint az űrgammák kurva sok adófizetői forintból??


    https://www.youtube.com/watch?v=K_xQ7BQXeG0
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.11.13. 16:17:21