Szekeres Viktor

Végre elkészülhet A tetovált lány 2

Most már tényleg elkészülhet A tetovált lány második része.

A közönség is szerette, a kritikusok is kedvelték, sokáig mégsem lehet biztosra venni, hogy lesz Tetovált lány 2. Korábban 2014-es premierről pletykáltak, amiből nem lett semmi, de most a Variety arról értesült, hogy Fede Alvarezt fogja szerződtetni a Sony stúdió a rendezői posztra. Alvarez 2013-ban az elég jól fogadott Gonosz halottal debütált, majd idén a Vaksötéttel aratott nagy siker.

A folytatás érdekessége, hogy nem A lány, aki a tűzzel játszik alapján fog készülni, hiszen átugorják az eredeti trilógiát, a film alapját a 2015-ben megjelent The Girl in the Spider’s Web fogja jelenteni, mely idehaza Ami nem öl meg címen jelent meg David Lagercrantz tollából. Viszont sem Daniel Craig, sem pedig Rooney Mara nem térne vissza A tetovált lányból, Lisbeth és Blomkvist szerepét más fogja eljátszani.

A hazai kiadás fülszövege nem sokat árul el a történetből: "Rajongók milliói remélték, hogy a skandináv krimit világhíressé tevő tetovált lány története így vagy úgy, a szerző, Stieg Larsson hirtelen halála után is folytatódhat. Időről időre nem megerősített hírek kaptak szárnyra a Millennium-sorozat fiók mélyén rejtőző negyedik kötetéről. Mígnem egy váratlan fordulattal a svéd kiadó felkérte a közismert írót, újságírót, David Lagercrantzot, hogy írja meg a folytatást. Lisbeth Salander, a tetovált lány tehát újra a rosszfiúk nyomába ered, s a regényben természetesen feltűnik Mikael Blomkvist, a Millennium főszerkesztője is. Az akciódús cselekményről most csak annyit árulhatunk el, hogy egy különleges képességű kisfiú is kulcsszerepet kap benne. "

Az első, David Fincher által rendezett epizód nemcsak kritikai sikert volt, hanem anyagi is. A meglehetősen erőszakos film viszonylag szűk rétegnek készült, Amerikában mégis 102 millió dollár bevételt hozott, ráadásul Amerikán kívül is befolyt további 130 millió. (Pedig nemzetközi viszonylatban a Stieg Larsson-féle könyv első, svéd feldolgozása is rengeteg nézőt vonzott, erről a 94 millió dolláros bevétel tanúskodik.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Olyan hűde jó a svéd sem volt, de legalább autentikus. De az amerikai film bűnrossz volt. És legkevesebb 90 millióba került, amire az amerikai 102 millió semmiképpen sem nevezhető anyagi sikernek.