Szekeres Viktor

Megindult a menekülés a Suicide Squad vetítéseiről

Úgy tűnik a Suicide Squad is csak egyhétvégés siker lesz.

Nem tűnnek jónak a hosszabb távú kilátásai a Suicide Squadnak, ugyanis a remekül startoló film a második hétvégéjére nézőinek több, mint 2/3-át elveszítette, egész pontosan 67,3%-kal esett vissza a bevétele az első hétvégéhez képest - a film 43,7 milliós hétvégét produkált a 133,7 milliós start után. A 175 milliós költségvetésből forgatott mozi így minden bizonnyal a Batman v Superman: Dawn of Justice útját fogja bejárni, mely film a 166 milliós első napok után 51 milliós folytatást hozott. Bár az igaz, hogy a közönség utálatának foka egy fokkal erősebb volt akkor, hiszen ez 69,1%-os zuhanást jelentett.

A Batman v Superman: Dawn of Justice különleges bravúrja egyébként az volt, hogy első 3 napján több bevételt termel, mint vetítése további részében, ami egyébként 81 napot fedett le. Ha a Suicide Squadnak sikerül legalább kétszeres szorzót elérnie (ez a papírforma, a Batman/Superman film esésének mértéke nem mindennapi, nagyon ritka), akkor Amerikában 267 millió dolláros bevételt érhet el. A papírforma viszont 290 millió körüli lenne.

Természetesen a film nemzetközi bevételei is csökkenésnek indultak: a film 58,7 millió dolláros hétvégét tudhat maga mögött, ami 56%-os esés. Az összbevétel így Amerikában 222, Amerikán kívül pedig 243 millió dollár, és még a nagyobb piacok közül a németeknél és a japánoknál nem mutatták be a Suicide Squadot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Timoty #4
    ui.:
    Egészen pontosan, az Öngyilkos Osztag 67,4%-ot esett vissza az első héthez képest - ugyebár a másodikban járunk.
    Egyébiránt megnéztem pár más szuperhősös mozit, azok hogyan szerepeltek...
    Polgárháború 59,5%.
    Deadpool 57,4%.
    Batman v Superman 69,1%.
    X-Men Apokalipszis 65,3%.
    Ultron Kora 59,4%.
    Hangya 56,5%.
    A Galaxis Őrzői 55,3%.

    Szóval, ennek a tükrében, nem olyan kapitálisak az Osztag számai...
  • Timoty #3
    Nem besíràs, csak fura, hogy ennyire élvezkedtek egy "kudarcon". Az, hogy egy film jó vagy rossz, az relatív. Izlés kérdése. Mindössze meglepődtem... Mert ilyen még nem volt... Vagy várj... Mégis... Batman v Superman..! Az Acélember... Fura, hogy így utálják a tollforgatók ezeket a filmeket...
    Ja, a matek nem az erőségem valóban... De én a boxoffic-on azt láttam, hogy az első héthez képest hatvanakármennyi a visszaesés... Na, mindegy a matekban nincs ennyi... Na, akkor most örülünk...? Én igen. A film: jó és szórakoztató. Nem világmegváltó, de hát nem is annak szánták.
    Aki.világmegváltást keres, annak ajánlom az Ószövetség folytatását.
  • zetortraktor #2
    Nem javított senki semmit.

    "pénteki első és második hetes eredményeit összevetve 80%-os csökkenést láthatunk. Persze ez nem jelenti azt, hogy a hétvégi bevétel is ennyit fog zuhanni, inkább valószínűsíthető a 65-68%-os esés"

    Pont azt írják, hogy a hétvége 65-68% lesz. Meg nem is hazugság a 80%, csak nem tudsz szöveget értelmezni: "2 Suicide Squad $13,103,794 59.8% / -79.8% 4,255 / $3,080 $192,208,522 / 8"

    Egyébként is, miért akarna bárki is hazudni? Mintha a sok besíró azt hinné, hogy bárkit is az érdekelne, hogy miképpen szerepel egy film, nem az, hogy jó vagy nem.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.08.16. 19:08:02
  • Timoty #1
    Akkor ti már örültök. De azért arik vagytok, hogy a 80%-os pofátlan hazugságotokat javítottátok.