Szekeres Viktor

Totális mélyponton a The Big Bang Theory

Egyre jobban ábrándulnak ki a fiatalok a The Big Bang Theoryből.

Az természetesen nem újság, hogy a The Big Bang Theory már évek óta nem túl vicces, hiába hoz helyenként zseniális poénokat a nagyon fáradt sorozat, az egykori a talán a legviccesebb komédiák közé tartozó széria manapság már csak a középmezőny hátsó felében kullog. Ennek ellenére a nézettsége még a szezon elején is az egekben volt, az egyik legnagyobb tömegeket vonzó sorozat címét továbbra is birtokolta. Azonban az elmúlt hetekben még a legkitartóbb nézők egy része is elpártolt a kockáktól.

A legutóbbi, Amerikában csütörtökön adásba került részt "csak" 13,2 millióan látták (a "csak" azért idézőjeles, mert ennyi nézőért a legtöbb sorozat ölne), de ami még ijesztőbb, hogy az epizód csak 3.0-s ratinget produkált a kereskedelmi korosztályban, már pedig ennyire kevés fiatal legutóbb az első évad fináléja idején nézte a szitkomot. Ilyen számok mellett kérdéses, hogy a CBS tovább akarja-e folytatni a következő szezon után a Game of Thrones-kaliberű költségvetéssel rendelkező The Big Bang Theoryt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Slee #12
    Én tegnap néztem meg az előző részt
    reflektálva az előzőekre
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Stuart bénázása megjelenik a kívánságotokra, Sheldon továbbra is vicces helyzetet teremt a maga szabályai miatt, Raj továbbra sem tud rendesen beilleszkedni a társadalomba rendesen (botszék)

    Tehát úgy gondolom amit írtatok, hogy miért nem jó, szerintem minden szerepelt benne :)
    De ismét csak egyéni vélemény nem akarok máséba belekötni :)
  • KoLaMan #11
    Írja itt valaki, hogy mosoly se volt legutóbb. Én meg a legutóbbi, (9/23) részen hatalmasakat röhögtem, pause kellett, hogy követni tudjam (hozzáteszem, olyanféle poénok voltak, amik csak a sorozatot ismerő/követő nézőknél ülnek).
    Az tény, vannak langyosabb részek is, de azt hiszem (ahogy a cikk is említi) sok sorozat megelégedne ilyen "mélyponttal".
    Nagyjából osztom ©dartois83 véleményét is.
  • Timbu #10
    Az IT crowdból annyi részt készítettek, amennyi ötletük volt. Olyan hosszúra nyújtva, mint a TBBT, valószínűleg az is kifulladt volna.
  • Szefmester #9
    Én meg pont azon nem tudtam többet produkálni egy félmosolynál...
  • gergely1991 #8
    Szerintem is a utóbbi,mert semmi poénost nem láttam benne,a "The ITCrowd"-on sokat röhögtem(azt persze sajna abbahagyták).
  • vik3 #7
    De örülök, hogy ezt leírtátok - tegnap ültem, néztem és egy mosolyt nem sikerült kicsikarni magamból - azon gondolkodtam, hogy vajon én öregedtem ki ennyire ebből, vagy úgy szar, ahogy van
  • Slee #6
    Igazat adok neked 'dartois83'
    Szerintem korrektül megfogalmaztad a lényeget :)
  • dartois83 #5
    Ez minden sorozatra jellemző, hogy a kezdeti ötletözönt és a sajátos miliőt nem követi folyamatos megújulás. Idővel megszokottá válnak a szereplők, és a karakterfejlődésre és a történet folyományára terelődik a hangsúly. Nagyon sok sorozatnál éreztem ezt, az Agymenőkhöz hasonló Jóbarátoknál is pl. Nem mértem a poénok erejét a kezdetekhez képest, jobban érdekelt, hogy hová tartanak a szereplők. Igaz ez pl. a Simpsonsra, Futurámára, South Parkra, Archerre is (ezeket nézem).
  • Slee #4
    Szerintem nem tűntek el a poénok, csak értek a kezdő korosztállyal együtt.
    Ami azt illeti én is "fiatalon" kezdtem és a mai napig nézem akik követik a "kocka" életet azoknak szerintem a mai napig humoros tud lenni. Igaz valamilyen szinten komolyodott a történet , de szerintem ez nem jelent problémát, csak fejlődést.
    Ez az én véleményem, de természetesen mindenkinek lehet sajátja és nem kívánom másokét megsérteni :)
  • Szefmester #3
    Azok a nézők akik fiatalon kezdték el nézni lassan elkezdenek felnőni, úja olyasmit kellene csinálniuk mint az elején hogy megfogja a fiatal réteget. Stewart állondósítottabb szerepeltetése, netán egy új magányos lúzer szerepeltetése aki a "jó tanácsokra" hallgatva nem ér el látványos eredményt, csak látványos kudarcot.

    Mára kezd rendeződni az összes szereplő élete (még nem láttam az utolsó évadot), így nehéz erre építeni poénokat. Az állandó poénokat ontó szereplők és helyzetek megszűntek és elsimultak.