Szekeres Viktor

Nagy a harc az élőszereplős hollywoodi Pokemon-mozifilmért

Komoly licitálás kezdődött a stúdiók között a legújabb Pokemon-mozifilm jogaiért.

Szinte a semmiből bukkant fel a hír, miszerint Hollywood élőszereplős Pokemon-mozifilmet fog készíteni. És ez nemcsak pletyka, hanem szinte biztosra vehető, ugyanis elindult a licitálás a jogokért, csak az elkövetkező napokban fog kiderülni, hogy ki kínálja a legtöbb pénzt a projektért, mely révén megvalósulhat a Pokemon-rajongók egyik nagy álma.

A Pokemon Co. által tartott szigorúan titkos aukción sajtóhírek szerint a Legendary Pictures, a Warner Bros. és a Sony Pictures viaskodik a jogokért. Sajtóhírek szerint a Legendary mutatkozik favoritnak, a gondot csak az jelentheti, hogy a stúdió anyacége kínai, ami a múltbéli japán-kínai ellentétek miatt nem biztos, hogy olyasmi lesz, amit a jogtulajdonos bevállal.

A Pokemon-franchise 1996-ban debütált Japánban és 1998-ban jutott el Amerikába. Az eredetileg a Nintendo GameBoyán debütált játékból az évek során 279 millió példányt adtak el, s belőle gyűjtögetős kártyajáték, valamint anime és filmsorozat is született. Összesek 19 animációs Pokemon-film készült, azonban ezek közül csak öt került bemutatásra Amerikában, aminek oka egyértelmű: az akkor a Warner Bros. által forgalmazott alkotások első három darabja 85, 43, illetve 17 millió dollár bevételt termelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!