Szekeres Viktor

A Mad Max 4 a kritikusok idei legnagyobb kedvence

Az új Mad Max akár 13 kategóriában is győzhet a kritikusok idei évre vonatkozó díjátadóján.

A napokban hirdették ki 21. alkalommal a kritikusok filmes és tévés díjainak éves jelöltjeit, és némiképp meglepetésre a filmek között a legtöbb jelölést, szám szerint 13-at a Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road) kapta. George Miller filmje mögött a Carol, a Mentőexpedíció (The Martian), valamint A visszatérő (The Revenant) jön nominációk alapján, 9-9 győzelmi eséllyel. A tévés kategóriákban a legtöbb említést a Fargo kapta, nyolcat.

A január 17-én átadásra kerülő díjkiosztón természetesen nem az idei Mad Max jelenléte a meglepő, hiszen már májusban írtunk arról, hogy megindult a suttogás a film Oscar-esélyeivel kapcsolatban, hanem inkább az, hogy akkora favoritokat előzött meg, mint például a Cate Blanchett és Rooney Mara főszereplésével forgatott Carol. Persze a Mad Maxnek olyan szempontból könnyebb dolga volt, hogy az akciófilmes, és a scifi-horror kategóriában is legjobb filmes jelölést érdemelt. Az persze más kérdés, hogy még talán a legnagyobb Mad Max-rajongók sem hiszik, hogy Tom Hardy az év legjobb alakításainak egyikét produkálta - vagy, hogy főszereplő lett volna a filmben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bertino #7
    George Miller csak arra mozdult rá, amit az előző Mad Max-ekben leginkább szerettek az emberek:

    brutalitás és autós menekülés.

    és a kaszkadőrök.
  • Ragnaar #6
    Azért az előzőeknél mindenképp nézhetőbb lett, (mármint hogy a VHS korszakban egy Mad Maxet sem tudtam végignézni) de valahogy nekem ez a posztapokaliptikus sivatagbanautózás nem egy nagy eresztés.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.12.18. 14:08:16
  • NEXUS6 #5
    Egy ingerszegény környezetben gondolom nem a Barátokközött legutóbbi epizódjáról, meg ájfon 10-ről, meg pandák megmentéséről, meg kedvenc kávézóról dumcsiznak a szereplők, vagy is laposak. Pipa.

    Sztori. Egy kopár lepusztult, posztapokaliptikus világból mindent kihoztak, és az alap filmtől sem tértek el túlságosan. Pipa.

    Látvány. Pipa.

    Zene. Pipa.

    Vágás. Pipa.

    Ez persze nem jelenti azt, hogy jövőre ugyan ezt MM2 néven megint el lehet adni. Akkor már kicsit több kell.
  • Axlkenobi #4
    Ez nagyjából be is árazza a kritikusokat. A Mad Max még egy Michael Bay-filmhez képest is kőprimitív. Története, karakterei nincsenek, csak látványvilága.

    Ettől maximum mozgókép (hiszen a kép mozgásban vannak), de nekem egy filmnél kritérium, hogy rendelkezzen cselekménnyel és karakterekkel. A Mad Max ezt nem tudja teljesíteni, pedig nem nagy elvárás.

    Jövőre pedig ugyanezek kritikusok lesznek azok, akik viszont a nagy blockbustereken (Batman v Superman, Independence Day, stb.) fogják számonkérni ugyanezt, sorokat sírva arról, hogy mennyire nincs sztori és milyen laposak a szereplők.
  • Predaking666 #3
    Ezekben mint topp kategória a film és zenéje sem gyenge (Coma ruuulz :D ).
  • kalapos01 #2
    Film, rendezés, operatőr, vágás - bőven van esély. Kaszkadőr Oscar nincs.

    De nem mindenki érthet hozzá. Persze az is lehet, hogy mindenki más (kritikusok, filmesek, színészek, nézők) a hülyék. Esély van rá.
  • Ender Wiggin #1
    Fel nem fogom, miért...Oszkár? Milyen kategóriában? Kaszkadőr? Már másban nagyon gyenge...