Szekeres Viktor

Amerikában is tarolt James Bond

Első helyen nyitott a Spectre, de már közel sem érdeklődtek annyian iránta Amerikában.

Ahogy arra számítani lehetett, Amerikában is a Spectre lett a hétvége legnézettebb filmje, de arra is számítani lehetett, hogy az érdeklődés nem lesz akkor iránta, mint pár éve a Skyfall iránt volt. A 24. James Bond-mozifilm az első becslések szerint 73 millió dolláros bevételre tett szert premierje első hétvégéjén, míg az előző epizód 88 millió dollárral startolt. A nemzetközi piacokon további 118 millió dollár folyt be a mozik kasszájába, amivel a Spectre már 296 milliós összbevételnél tart.

A nagy kérdés, hogy milyen lesz a folytatásban a film állóképessége, hiszen a Skyfall annak idején remek kritikákat kapott, a Specetre viszont sokkal jobban megosztja a kritikusokat. Más kérdés, hogy a film az amerikai felmérések, exit pollok alapján 'A-' osztályzatot kapott, ami ötös alát jelent, s míg a Skyfall valóban A-t kapott anno, a Spectre így is hozta a Casino Royale szintjét, A Quantum csendje B- értékelését pedig simán túl is szárnyalta.

Jelen állás szerint, ha az amerikai bevételeket nézzük, akkor a Spectre 185 millió dollár felé tart, ami erősebb, mint a Quantum 168 milliója, de elmarad a Skyfall 304 milliójától.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #2
    Mert a kritikák is kicsit lehúzták.
  • Zombee #1
    Miért lehetett számítani a kisebb bevételre? A remek Skyfall miatt? A tetszetős előzetesek miatt? Maga a film szerintem nagyon jó, hozta azt, amit egy Bond filmnek hoznia kell.