Szekeres Viktor

Mégsem forgatják le most az Alien 5-öt...

Neill Blomkamp Alien-filmje egy ideig még nem kerül leforgatásra.

A hét egyik legérdekesebb híre, illetve filmes fejleménye ugyan már érett egy ideje, de még így is kellemetlen meglepetést okozott sokaknak: Neill Blomkamp Twitteren arról tájékoztatta követőit, s közvetve persze mindenkit, hogy a 20th Century Fox egyelőre felfüggesztette az általa rendezni tervezett ötödik Alien-mozifilm előkészületeit. Több infót erről a döntésről nem osztott meg a nagyérdeművel a rendező, s egyelőre a Fox sem nyilvánult meg, de elvileg nem arról van szó, hogy nem is készülhet el a film, pusztán késleltetni fogják a produkciót.

Mindennek nyilván Ridley Scott projektje, a Prometheus második része lehet az oka, mely eleve Alien: Paradise Lost címen fut, így téve egyértelművé a kapcsolatot A nyolcadik utas: a Halállal. Ennek a filmnek a forgatása nemsokára elkezdődhet Ausztráliában, s a premierje 2017-ben várható. Azonban, ha igaz, amiről Scott beszélt, miszerint folytatásokat is tervez hozzá, akkor azok még tovább késleltethetik Blomkamp filmtervét.

Az Alien 5 kapcsán azt is érdemes még megjegyezni, hogy a projekt bejelentésekor Blomkamp egy sikerfilmmel (District 9) és egy közepesen fogadott alkotással (Elysium) állt a háta mögött, azonban azóta beszedett egy bukást is a Chappie-vel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #5
    Hát szerintem sincs komoly gond egyik Blomkamp filmmel se, sőt kaptunk kb. mindegyik filmjében néhány szerintem eredeti karaktert. Az tény, hogy a District9 után az Elysium és a Chappie is kicsit lightosabb lett, de szórakoztató mozinak még így is simán jó volt mid a két film, a megvalósítás és CGI pedig átlagon felüli szerintem. Chappiet még így is jó 3 ponttal a Prometheus fölé értékelném egy 10-es skálán. És ha reálisan nézzük ki csinálhatna egy újabb Alien filmet ? Cameron ? Fincher ? Szerintem esélyes, hogy Blomkamp csinál egy jó Alien filmet, mármint ha nem törlik a projektet.

    (Scott is tud sz@rt csinálni nem kétséges , bár a Prometheus gyengéje a katyvasztikus forgatókönyv volt inkább, meg hogy Alien prequel, de mégse de azért egy kicsit, de nem annyira. Aztán a filozófikus szálak tök fölöslegesek voltak benne. Az első rész után azért kell a forgatókönyvíróknak kicsit ügyeskedni, hogy rendbetegyék a sztorit, vagy kapunk az első részhez hasonló meh cuccot.)
  • AZUL #4
    nekem kifejezetten tetszett a Chappie... szerintem őrültjón tette közegbe a történetet...
  • Ender Wiggin #3
    Jajj, Blomkamp Chappiejét nem fogadta ovuláció, most mi lesz? Scott meg 2001 óta csak szart csinált, mégis ejakulál a sok kultúrsznob...
  • ElNano #2
    Na, akkor az egyre hülyébb Scott most igazán kinyalhatná a seggem. Egy ígéretes projektet kaszáltat el a zavaros és tőle szokatlanul színvonaltalan agyréme okán, amit én nem igazán tudok megérteni. Egyeztessék a forgatókönyveket, módosítsanak azokon ha kell, ha már mindenképp szinkronba akarják hozni a dolgokat, de jegelni egy Alien 5-öt ami végre jó kezekbe került és végre nekiláttak? Kapja be, vén hülye...
  • wraithLord #1
    Én szeretem Blomkamp stílusát. A Chappie tényleg "kicsit fura" volt, de igazából az egyedi stílusa miatt nem mondanám rá, hogy rossz.

    Inkább Blomkamp-et kellene hagyni Alien filmet csinálni, Ridley Scott epikus hülyeségei (a Prometheus után pláne) annyira nem érdekelnek.