Szekeres Viktor

Horrorfilm rég kapott ilyen jó kritikákat

Egy független horrort imád mindenki Amerikában.

Remek újságírói kritikák és nagyszerű nézői visszajelzések - ritka, amikor mindenki véleménye ennyire egybecseng egy zsánerfilmről. És valahogy is is szokott kezdődni a hájp, aminek hatására egyre többen és többen találnak rá az adott filmre, s értelemszerűen, mivel mindenkinek nem jöhet be, egyre többen is fognak csalódni benne. De egyelőre az It Follows még a felfele ívelő fázisban tart, az IMDb-n 7,6/10-en áll, míg a kritikákat tekintve pazar, 95%-os mutatóval bír a RottenTomatoes elnevezésű kritikaösszesítő oldalon: a 133 pozitív kritikára mindössze 7 negatív jut, ami horror esetében elképesztő arány.


A történetről nem árulnánk el inkább semmit, az előzetesből sok minden kiderül annak, aki nem hisz másoknak. A kritikák mindenesetre a remek koncepciót dicsérik, az elmúlt évek legijesztőbb filmjének tartják az It Followst, s persze előveszik a 2011-es Ház az erdő mélyént (The Cabin in the Woods) összehasonlítási alapnak, mely eddig birtokolta az elmúlt évek legjobb és legeredetibb horrorjának címét sokak szerint.

A 2015-ös Sundance filmfesztiválon bemutatott film szinte teljesen ismeretlen szereplőgárdával lett forgatva, s a rendezőt is csak az ínyencek ismerhetik, hiszen David Robert Mitchell a remek és független The Myth of the American Sleepoverrel tette le pár éve a névjegyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #4
    Elvileg ha a horror műfajt egy kalap alá vesszük akkor abba gyakorlatilag sokminden belefér. Jah és ott van a Zombieland is, az se egy 'komoly' film mégis igen szórakoztató , teljesen megérdemelten van 8 pont körül imdbn szerintem legalábbis, viszont az igaz, hogy a trailer alapján ez a film 'komoly' lesz. Szerintem itt a horror kategóriában kapott jó kritikát gondolta kiemelni a cikkíró..
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.07. 17:58:43
  • Atisz #3
    A Cabin in the Woods-zal való összehasonlítást nem biztos, hogy annyira hangsúlyozni kéne, mert az egy végtelenül bornírt baromság volt. Bár igaz, kétségkívül eredeti.

    A film egyébként már jó ideje elérhető, de a fesztivál miatt csak most kapták fel.
  • Ragnaar #2
    Milyen kategóriába sorolnád, ha nem horror ? (Akkor már ott van a Braindead, az is bohókás, de alapvetően horror)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.04.06. 17:39:44
  • Katalizátor #1
    Azért enyhe túlzás a The Cabin in the Woods-t ténylegesen a horror kategóriába sorolni. A film tényleg jó, de félni egy picit sem lehet rajta. Bezzeg nevetni! :)