Szekeres Viktor

2014 legjobb, leg­viccesebb és legijesztőbb mozifilmes plakátjai

Jó filmnek zseniális plakát, gagyinak pedig botrányos jár? Vagy lehet, hogy nincs semmi összefüggés a marketing és a film minősége között?

Melyik lett a legjobb 2014-es filmplakát?
  • Birdman
  • Boyhood
  • Big Eyes
  • Inherent Vice
  • Under The Skin
A mozifilmekkel kapcsolatos reklámok közül talán a plakátokból látunk a legtöbbet, hiszen azokkal nem csak a mozikban futhatunk össze, hanem úton-útfélen. És bár egy plakát közel sem lehet annyira meggyőző, mint egy trailer vagy akár egy történetleírás, sokan egy-egy érdekes vagy a figyelmet felkeltő plakátképnek köszönhetően szereznek először tudomást egy film létezéséről, s néznek utána annak, hogy miről is van szó.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A mozifilmes plakátokkal foglalkozó IMPAwards ezúttal is készített jó pár év végi, plakátokat értékelő toplistát. Érdemes végignézni az összes kategóriát, melyek közül nem egy igen érdekes is akad. Ha másért nem, hát azért, hogy olyan filmek plakátjait is lássuk, melyek egyébként elkerülték volna a figyelmünket. Szokás szerint saját kategóriát kaptak a legnépszerűbb műfajok, láthatunk akciófilmes, horrorfilmes, vígjátékos, animációs, drámás és dokumentumfilmes bontást, de tévésorozatosat is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A filmes műfajok mellett a "díjkiosztón" kiemelésre került pár tipikus, plakátos kategória is, mint a karakterplakátok sorozata, vagy a különleges kiadású plakátoké is. Sőt, még a legviccesebb és a legkomolyabb plakátos szlogen is saját kategóriát kapott. A mellékelt képek egyébként a legjobb drámai, a legjobb horrorfilmes, a legjobb komédiás és a legjobb tévés plakátokat ábrázolják tavalyról - a képek természetesen kattinthatóak. A tavalyi év legrosszabb plakátjairól már korábban beszámoltunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Aki pedig érdekes, vagy valamilyen szempontból vicces, esetleg tanulságos plakátokat akar látni, azoknak ajánljuk a nem túl komoly kategóriák kiválasztottjait. Ezek között ott van például a legjobb fotóbombázás, a legcsúnyább szavak karakterplakátként való ábrázolása, a legjobb URL-kiírás, a legszerencsétlenebb premierdátum, a legrosszabb szlogen és a legjobb paródiaplakát. És persze újabb elemmel bővült a csókolni nem képes Nicholas Sparks-férfialakok listája is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Érdekesség, hogy az oldal készítői szerint a legjobb drámai plakát díjat éppen az Oscart is megnyerő Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) kapta - cserébe a közönségszavazáson egy másik Oscar-jelölt, A Grand Budapest Hotel végzett az élen. A legjobb horrorplakát a The Remainingé lett, a legjobb komédiaplakát a The Interview-é, a legjobb akcióplakát a harmadik A hobbit-epizódé, a tévésorozatok között a Fargo, az animációs filmeknél pedig az Így neveld a sárkányodat 2 csípte meg a fődíjat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!