Szekeres Viktor

Vannak színészek, akik nem képesek hibázni

Nem sok színész képes egymás után többször is sikerre vinni a filmjét.

Egy amerikai filmes, ha biztosra akar menni bevétel szempontjából, akkor általában Denzel Washingtont kell, hogy megszerezze, hiszen a színész legutóbbi 12, széles körben (2000+ mozi) terített filmjének mindegyikét 20 millió dollárt meghaladó eredménnyel indította. Azonban az elmúlt években két komikus is elkezdett egy hasonló sorozatot, mely persze egyáltalán nem biztos, hogy ilyen sokáig kitarthat. Egyikük Melissa McCarthy, akinek zsinórban 4 filmje termelt több, mint 20 millió dollár bevételt (sorra 35, 42, 39, 22 millió dollár) a nyitóhétvégén, míg a másikuk Kevin Hart, aki azt a ritka bravúrt mondhatja magáénak, hogy egy év alatt kezdett négy filmje legalább 20 millió dollárral.


Hart a sort tavaly, január 17-én indította a Pofázunk és végünkkel (42 milliós nyitóhétvége), ezt a Mi történt az éjjel? remake-jével folytatta (26 milliós nyitóhétvége), majd nyáron következett a Gondolkozz pasiaggyal 2 (29 milliós start). Január 16-án, vagyis szinte napra pontosan egy évvel a Pofázunk és végünk premierjét követően bemutatták legfrissebb komédiáját, a The Wedding Ringert, mely 20,6 millió dollárral debütált. Persze látni az eredményen némi visszaesést, de ha figyelembe vesszük, hogy a komédia költségvetése mindössze 23 millió dollár volt, akkor még ez a start is abszolút sikeresnek mondható.

A nagy kérdés, hogy a fent említett színészek következő filmjeikkel életben tartják-e nagy szériájukat. McCarthy és Hart már tavasszal jelentkezik új komédiával: előbbi a Spy révén lesz érdekelt, míg utóbbi a Get Harddal, melynek másik főszereplője Will Ferrell. Azt még egyelőre nem tudni, hogy mi lesz Denzel Washington következő filmje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #3
    Érdekes, hogy sokan nem kedvelik őket, ilyen-olyan okok miatt. Én mondjuk speciel Pittet leszámítva nagyon bírom őket. Brad Pitt filmjei viszont valamiért nem annyira fekszenek. Ettől függetlenül mint színész jó ő is.
  • Wittgen #2
    Nálam is Washington és Cruise az a 2 színész (meg talán még Pitt és DiCaprio), akiknél látatlanban is beülök a mozikba és nem csalódok.
  • Chris05 #1
    Szerintem ez azért lehet, mert Denzel Washingtonnak elég jó filmjei vannak. Mostanában még Tom Cruise az, aki nem nagyon nyúl mellé (Na jó, neki vannak gyengébb filmjei is, de általában a legtöbb bejön nekem).