Szekeres Viktor

Elkapták az Expendables 3 kiszivárogtatóit

Két harmincas angol férfit gyanúsítanak az Expendables 3 kiszivárogtatásával.

Angliában, egész pontosan Uptonban és Dewsburyben letartóztattak két embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a The Expendables - A feláldozhatók harmadik részének DVD-screenerét feltöltötték a netre premier előtt, így az Amerikában augusztus 15-én bemutatni tervezett filmet már július végétől megnézhette bárki viszonylag jó minőségben, ezzel sokmilliós kárt okozva a gyártó Millennium Filmsnek és a Lionsgate stúdiónak. A 33 és 36 éves férfit otthonukban tartóztatták le, mindketten a helyi rendőrség őrizetébe kerültek. A nyomozók szerint a duó egy felhőalapú rendszerről tulajdonította el a filmet.

Mint ismeretes, a The Expendables - A feláldozhatók 3 szereplése igencsak csalódást keltett a jegypénztáraknál, bár ez a visszaesés inkább csak Amerikában volt látványos, ahol 39 milliós bevételt jegyezhetett fel a Lionsgate, ami komoly visszaesést jelentett az első rész 103 és a második rész 85 milliós bevétele után. A film által nemzetközileg elért 169 milliós bevétel alig marad el az első epizód Amerikán kívüli számaitól, igaz a második 220 milliójához képest ez is komoly csökkenést jelenthet.

Bár a stúdió könnyedén dobálózik számadatokkal, mondván, hogy a kalózok cselekedete több tízmillió dolláros veszteséget okozott, valójában nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora a kár. A bevételek ugyanis csökkentek, de a csökkenés bizonyos hányada az előző epizód által kiváltott negatív reakcióknak köszönhető. Az ugyan bizonyítható, hogy több millióan láthatták premier előtt az Expendables 3-at, az viszont nem derül ki a letöltési adatokból, hogy közülük hányan vettek később mozijegyet is, illetve, hogy a netes nézők hány százaléka nézte volna meg a filmet moziban. Jó eséllyel ugyanis a többség megvárta volna a DVD-s ripet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #2
    Bammeg ez a képbeállítás nem semmi. A valóságban Banderas és Stallone majdnem egyforma magas. Itt a fotón meg egy fej különbség van köztük.
  • Narxis #1
    Ezeket az embereket nem letartóztatni kéne hanem kitüntetni.