Szekeres Viktor

Magyar sorozattal próbálkozik a Discovery

A hónapban elindul a Discoveryn az első hazai sajátgyártású sorozat.

November 14-én kerül képernyőre a Discovery Channel történetének első magyar gyártású produkciója, az Attraktor, melyet a 2008 óta azonos néven futó sikeres webvideó-sorozatot gyártó csapat készít. A különleges járműveket és extrém építményeket bemutató műsort nem csak hazánkban, hanem Csehországban és Szlovákiában is láthatják majd a Discovery Channel nézői.


Magyarósi Csaba és Mesterházi Dávid az Index újságíróiként egy véletlennek köszönhetően vágtak bele a videózásba: hat évvel ezelőtt a világ legnagyobb teherszállító repülőgépe, az Antonov 225-ös budapesti látogatásáról tudósítottak, és úgy döntöttek, cikkírás helyett inkább megörökítik az eseményt, majd tevékenységüket folytatva Attraktor néven blogot indítottak. Több mint 80 webes epizód után a Discovery Channel is felfigyelt rájuk, s ennek eredményeképp 2014-ben az Attraktor már más formátumban, tíz részből álló televíziós sorozatként folytathatja a különleges szerkezeteket és extrém járműveket bemutatását.

A készítők a tíz epizód alatt próbára tesznek egy magyar fejlesztésű, egykori szovjet harckocsira épített hatalmas tűzoltógépet, összemérik egy repülő, egy szupervonat és egy luxusautó erejét, a civilizációtól távol pedig olyan terepjárókat tesztelnek, amelyek még az amerikai hadseregben rendszeresített gépeket is legyűrik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kiralysanyi #1
    "olyan terepjárókat tesztelnek, amelyek még az amerikai hadseregben rendszeresített gépeket is legyűrik. "

    UAZ?