Szekeres Viktor

Ritka látványos lett a Tom Cruise-os Kéjjel-nappal feldolgozásának előzetese

Minden idők egyik legjobb kezdését produkálta hazájában az indiai Kéjjel-nappal.

Általában Amerika szokott mindenféle külföldi filmet feldolgozni, de évente egyszer-kétszer az is előfordul, hogy valamelyik ország filmesei úgy döntenek, hogy nekik egy korábbi, hollywoodi produkciót kell honosítaniuk. Ez történt a Tom Cruise és Cameron Diaz főszereplésével készül Kéjjel-nappal (Knight and Day) esetében is, mely meglepetésre 2010-ben elég zsengén szerepelt hazájában, csak 76 milliós bevételig jutott, igaz a nemzetközi színtéren 186 millióval korrigált.


A Katrina Kaif és Hrithik Roshan főszereplésével készített, Bang Bang címen bemutatott bollywoodi remake egyszerre került a mozikban Indiában és Amerikában, no meg pár másik országban és meglehetősen szép eredménnyel debütált. Hazájában például 19,3 millió dollár bevételt hozott a nyitó hétvégén, ami minden idők harmadik legjobb teljesítménye a nem folytatásfilmek között, Amerikában pedig annak ellenére, hogy csak 271 moziban kezdték el adni, a film a hétvégi toplista 12. helyén debütált 1,3 millió dollárral. Akit érdekel, hogy India miképp képzel el egy hollywoodi akciófilmet, az a mellékelt előzetesekből tájékozódhat.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xyl #4
    Most már csak az a kérdés, hogy mikor kezdenek a szereplők énekelni. Indiai filmben az kötelező. Amúgy az előzetes látványos, tényleg sokat ígérő.
  • xido #3
    Na ezt a hírt kifejezetten köszönöm,Hrithik filmjeit a Krrish óta követem és elég jóféléket csinál :)
  • Ender Wiggin #2
    ja, olyan faszányosan, hogy az ember azt hinné, hogy uwe boll is csak lendíthatne az indiai filmgyártás minőségén...
  • Zombee #1
    Indiában (és Törökországban... Cüneyt Arkin neve ismerős valakinek?) nem ismeretlen az amerikai filmek feldolgozása. Tele a Youtube török és indiai Star Wars-al, Ramboval. :)
    Bollywood pedig a mai napig lelkes másoló, hol látványosan, hol kevésbé direkten.