Szekeres Viktor

Itthon nem kellenek a katasztrófafilmek?

Az odakint tisztességesen teljesítő A vihar magja nem nagyon érdekelte a hazai közönséget.

Amerikában A vihar magja (Into The Storm) hétvégi teljesítménye ugyan elmaradt az előzetes elvárásoktól, de a film nem nyitott rosszul, a 17 millió dolláros kezdés főleg annak fényében remek teljesítmény, hogy a katasztrófamozi sztárja valóban a CGI volt, húzónevek nem akadtak benne. Itthon azonban úgy tűnik, hogy a sikerhez elengedhetetlen a reklámozható színész, ugyanis a filmre 28 moziban mindössze 8 866 jegyet adtak el csütörtöktől vasárnapig.


Az Intercom így 28 moziban csak 12,5 millió bevételt jegyezhetett fel, ami azt jelenti, hogy A vihar magja jó eséllyel a 30 milliós bevételi határ alatt marad - a Twister egykori félmilliós nézettségének elérésére semmi esély. Ez részben meglepetés, hiszen a katasztrófafilmes műfaj nem éppen túlreprezentált mostanság a moziban, de úgy tűnik a közönség inkább megmarad a tévés képviselőknél, melyek mostanság több százezer nézőt, olykor egymilliót is leültetnek a képernyők elé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tamolnar #4
    Ez sem mozifilm, hanem egy nagyon gagyi TV film, amit valamiért moziban is adnak.
  • zetortraktor #2
    Azok nem mozifilmek. Épp erről van fent szó. Azok sikeresek DVD-n és/vagy tévében (itthon mondjuk a Universal Channelt megint csak a kutya nem nézi, szóval rohadtul irreleváns. Moziban ettől még ez nem volt siker. És nem kell ahhoz komolyan venni, hogy megnézze valaki. Főleg, hogy gagyi katasztrófa évtizedek óta van tévében, a közönségük pedig teljesen más.
  • xido #1
    A túlprezentálatlanságot hagyjuk,miközben az Asylum és a többi Zs stúdió 2-3 havonta tolja a szuperszínészekkel meghintett életszerűen látványosra dolgozott...akarom mondani ócska vacak termékeiket ebben a műfajban...Már a kutya se veszi itthon komolyan..