Szekeres Viktor

Nő lesz a következő Thor

A képregényes világban októberben mutatkozik be az új Thor - aki nő lesz.

A Comic Con előtt értesülhetett több forrásból is a közönség arról, hogy a Marvel úgy próbálja ismert karaktereit frissíteni, hogy egy női Thort alkot meg. Will Ross, a Marvel képregénykiadó egyik szerkesztője megerősítette, hogy a női Thor sorozata októberben jelenik meg, melynek főhőse nem csak egy "másik Thor" lesz, hanem az egyetlen - aki alkalmas a Mjölnir használatára. Tehát nem arról lesz szó, hogy valaki, egy nő Thor helyére lépne, a főszereplő továbbra is Thor maradna, csak...

A hírnek egyelőre még nincs konkrét filmes vetülete, de az egyértelműnek tűnik, hogy a lépést az ihlette, hogy a Marvel is akar egy erős női szuperhőst, ha már a DC kiadó beveti Csodanőt (Wonder Woman) az Igazság Ligájában. Ez a lépés tehát ahhoz is vezethet, hogy a mozifilmes sorozatban is idővel nemet fog váltani Thor, ami valahol logikus is lenne, hiszen a Thor-széria elsődleges célközönségének mindig is a nők számítottak, többek között a romantikus szállal és Chris Hemsworth vetkőzéseivel próbálták a gyengébb nem képviselőit moziba csábítani.

Ráadásul azért is lenne a filmekben is érthető a váltás, mert egyrészt a harmadik részt követően Chris Hemsworthnek sokkal nagyobb gázsit kellene fizetni a jelenlegi igen alacsony díjazás helyett, valamint a színész sem lelkesedik azért, hogy a Thor 3 vagy a Bosszúállók 3 miatt ismét a főleg tojásfehérjét tartalmazó étrendre álljon át, valamint a szüntelen erősítő gyakorlatokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #14
    Batgirl és Supergirl nem Batman és Superman helyett van, hanem mellettük, közös kalandjaik is vannak. Batman, Superman és Pókember sose volt nő. Thor hol volt nő korábban? Loki született egyszer újjá női, halandó testben.
  • Narxis #13
    Inkább írj. Nehogy egészségkárosodásod legyen azért mert magadban tartod.
  • bmw #12
    Inkabb nem irok semmit....
  • Sir Quno Jedi #11
    Amúgy simán meg lehet oldani a váltást. Ez elsősorban fantasy és sf keverék, szóval pl. Thor vérig sért egy női Istent és ez az átka, hogy magának is nőként kell tovább élnie (szolgálnia az amazonokat pl.). VAGY csak így mentheti meg a szerelmét, avagy az őt, hogy a másik testébe költözik a lelke. Összeolvadnak egy soulforge-ban. Soroljam, ezernyi klissés és kevésbé klissés sztori van a hősök nemváltására. Esetleg egy tüköruniverzumban Thor nő és mikor együtt harcolnak, a mi Thorunk meghal (vagy odaát van és elkapják, lefagyasztják stb.), a dimenziók lezárulnak és sheThor meg itt ragad.
  • Sir Quno Jedi #10
    Jaja, rengeteg női szuperhős kari van és egész jók is. Ideje előásni őket moziban is.
  • Wittgen #9
    Na ige, de pl Batgirl, Supergirl, stb szinte bárki lehet, aki
    1) gazdag
    2) kriptoni
    3) mutánsá lett

    De Thor csak 1 létezik. Nem attól lesz valaki Thor, hogy felvesz egy maskarát, vagy egy adott bolygón születik. Thor csak egy van, és az férfi. Ez olyan, mintha egy átlag manus az utcáról felvenné a gönceimet és attól kezdve én lenne.
  • Malachit #8
    A fegyver dönti el, hogy ki érdemes a használatára, mint az - az első filmben is bemutatásra került.
    Ha bármely ok miatt a jelenlegi használója továbbiakban ezt a szerepet nem tudja majd betölteni, biztos megoldják a női karaktere történő váltás sztoriját.
  • zetortraktor #7
    Korábban is volt női Thor. Van Spiderwoman, Supergirl, Batgirl, nincs ebben semmi erőszakolás.
  • grobs #6
    She-Hulk jöhetne inkább. Egyébként van több tucat női szuperhős. Avengers-ben is van női karakter. Ezért kár elcseszni Thor-t.
  • Narxis #5
    Legalább szakállas?