Szekeres Viktor

Már a Star Warsos mítoszokat is lerombolják...

Az Állítólag… legújabb évada július 14-én a Csillagok háborúja "leggyanúsabb" mozzanatait vizsgálja.

Júliusban tíz nap alatt tíz premiert kínál a Discovery Channel, a sort pedig az Állítólag… legújabb évada nyitja július 14-én, hétfőn délelőtt 10 órakor. Az első új epizódban a Csillagok háborúja "leggyanúsabb" mozzanatait vizsgálják meg a mítoszirtók - épp ideje volt, hiszen a Mythbusters eddigi epizódjaiban már foglalkoztak a készítők kultikus filmek és sorozatok megkérdőjelezhető jeleneteivel, de a Csillagok háborúja eddig valahogy kimaradt.

Érdekesség, hogy a "mítoszrombolók" közül Adam Savage, Tory Belleci és Grant Imahara is dolgoztak is dolgoztak az Industrial Light and Magicnél, sőt, még a Csillagok háborúján is, mégpedig az új trilógián. A vizsgált mozzanatok között ott lesz Luke és Leia mászókampós menekülése a rohamosztagosok elől, Luke túlélőmutatványa a felvágott tauntaunnal a fagyos Hoth bolygón, valamint az AT-ST szétzúzása egy farönkkel az Endoron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jagdgeschwader #8
    Megmagyarázhatatlan dolgok nincsenek, főleg egy fiktív univerzumban. A huszonegyedik század csodája, hogy nem kell többé rajongói könyveket bújni, a Wookieepedia globálisan hozzáférhető bárki számára. A tauntaun meg nem fagyott halálra, csak hibernálódott.

    Birodalmi mérnöki ambícióim egyenlőre parkolópályán vannak (főleg a császár bukása miatt), de valaki biztosan dolgozik már a duracél előállításán. Figyeld meg, előbb-utóbb bővíteni kell majd a Mengyelejev táblát.
  • Zombee #7
    Hozzátenném, a tauntaun simán megdöglött az éjszakai hidegben, figyelmeztették is Han Solót, hogy ne induljon el vele.

    A birodalmiak meg nem csináltak semmit nem létező anyagokból, erre sehol sincs utalás.
  • Zombee #6
    Pedig érdemes lenne erre feltenni az életed!

    Annyira bírom azokat, akik megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant pár rajongói könyv elolvasása után.
    Olyan könyvekre alapozva, ami fantáziátlan írók műve, akik saját világ kitalálása helyett belemásznak egy olyanba, ami kész van, és a filmeknek hála elég összetett, de sok helyen nem kifejtett mitológiája van, ahol gyakorlatilag bármivel ki lehet tölteni az űrt. De a világot megteremtette valaki más.
  • Jagdgeschwader #5
    A Birodalom mérnökei szinte mindent duracélból csináltak, Darth Vader páncéljától a Halálcsillagig bezárólag. Lehet, hogy a lépegetőknél spóroltak az anyaggal az előállítási költség csökkentése érdekében, ilyen mélységekben nem foglalkoztam a témával.

    A kötél vastagsága nem számít, a mindenható Erő akarata volt, hogy Luke és Leia megmeneküljön.

    A kibelezett tauntaun esetét jól látod, a speckó vér miatt meg később sem hűlt ki a kellemesen bűzlő menedék.
  • Kelta #4
    Honnan tudod miből készült? és kb ezer tonnás ütés volt,m azért az megvisel bármilyen járművet.
    mászókampós pont hogy nem lehetséges, a kábel túl vékony volt, nem lehet stabilan ráfogni, ráadásul a rögzítőpont a túloldalon volt, így hosszabb kötél kell, és ha elugranak a szemben lévő nyílás alatt kellett volna falnak csapódniuk :)

    tauntaun vérének mi köze bármihez? Solo kibelezte a tauntaunt, és belegyömöszölte Luke-t, hogy melegben legyen...ottan belül :) mint egy kis barlang..ami még meleg lehet, mert frissen megdöglött tauntaun még hűlt ki
  • Jagdgeschwader #3
    A lépegetők külső borítása duracélból készült, finoman szólva is kétséges, hogy két nyamvadt pár száz tonnás mamutfenyő szétcsaphatná. A mászókampós jelenet szerintem lehetséges, a tauntaun vére pedig egyedülálló az univerzumban (hogy megóvja a belső szerveiket a fagyástól).
  • Ender Wiggin #2
    felesleges erőlködés, mert sem tauntaun sem lépegető nem létezik (azt sem tudjuk hány fok volt a hothon és milyen szélsebesség, milyen fémötvözetből készültek a lépegetők). akkor bizonyítani vagy cáfolni sem lehet. de épp úgy, mint a zombie-s rész (ami szintén elméleti játék) szórakoztató lehet...
    de két bazi nagy mummut-fenyővel még mindig inkább elképzelhető egy gépezet szétrombolása, mint egy "vontató-kábellel" való elbuktatása. vagy ha már itt tartunk azt is meg kéne vizsgálni, hogy az aerodinamikailag teljes káosz T-47 egyáltalán a levegőben tudott volna-e maradni, nem, hogy szép lassan körberepülni az AT-AT-ket.
  • Szefmester #1
    Mászókampó: Talán
    Túlélőmutatvány: A testnedvek elsőnek melegítik, majd a folyadék jobb hővezetése miatt lehűti az alanyt...
    AT-ST szétzúzás: (szerintem) cáfolva... (bár az nagyobb kérdés hogy az Ewokok hogy állították fel a csapdát XD)