Szekeres Viktor

Újabb szuperhősfilmes tervek szivárogtak ki

Végre nagyjából képet kaphattunk arról, hogy mit terveznek Batman és Superman képregényes univerzumával 2018-ig.

Aki figyelemmel követi a szuperhősös képregényfilmek szereplését a mozikban, az nagyon jól láthatja, hogy a Marvel Studios hogyan építette fel nagyon tudatos stratégiával saját szuperhőseit, annak ellenére, hogy a karakterek több stúdió között (Fox - X-Men, Fantasztikus Négyes, Sony - Pókember, Paramount (később Disney) - Vasember) vannak, illetve voltak szétszórva. A Warner Bros., mely a Marvel-konkurens DC kiadó összes karakterének jogával rendelkezik, azonban képtelen volt minderre.


Körülbelül mostanáig tartott, míg a Warnernél rájöttek, hogy a Marveléhez hasonló módon érdemes felépíteni saját képregényes világukat, azaz egyéni filmekkel felfuttatni pár karaktert, hogy aztán egy nagyobb szuperhős-moziban kulminálódhassanak az események. A folyamat tavaly Az acélemberrel indult el, s 2016 májusában, a Batman v Superman: Dawn of Justice-szal fog folytatódni, mely filmben többek között Wonder Woman és Cyborg is be fog mutatkozni, valamint egyes pletykák szerint Aquaman és Martian Manhunter is.

Azonban míg a Marvel Studios terveit nagyjából 2018-ig elég jól ismerjük, a Warner még mindig hallgat arról, hogy az említettek mellett milyen filmekkel próbálják letámadni a piacot. Talán a júliusi Comic Conon végre eljönnek a farbával, addig viszont a napokban Nikki Finke oldalán megjelent egy műsortervezet a DC-s képregényfilmekkel kapcsolatosan.


Természetesen mindezt még véletlenül sem lehet hivatalosnak tekinteni, de mindenképp megfelel vitaindítónak. Az infók, melyek arra is utalnak, hogy még mindig nem véglegesített a felállás, azt jelzik, hogy a 2016-os Batman/Superman-filmet már júliusban követné egy Shazam-mozi, majd karácsonykor érkezne Homokember (Sandman). Az Igazság Ligája e lista szerint 2017. májusában kerülne bemutatásra, majd rá két hónapra Csodanő (Wonder Woman) saját filmjét láthatnánk. Hogy a Warner tartsa az évi minimum három megjelenést, 2017. karácsonyán jönne Zöld Lámpás (Green Lantern) és Villám (The Flash) közös filmje, természetesen Ryan Reynolds nélkül, 2018-ban pedig Az acélember második része.

Persze mindez lehet, hogy még nem teljes, hiszen a közeljövőt nehéz elképzelni Denevérember nélkül, de az is előfordulhat, hogy A sötét lovag-trilógia miatt a Warner egy ideig még nem fogja erőltetni az egyéni filmeket. Valamint ugyancsak folynak megbeszélések egy Metal Men-filmről (Fémemberek), valamint egy Suicide Squad-moziról (Öngyilkos Osztag) - 2016-os premiereket szem előtt tartva.


Egyes filmek késlekedését egyébként az is okozza, hogy a Warner még mindig a tárgyalások fázisában van azzal kapcsolatosan, hogy melyik filmben ki tűnne fel, ki mutatkozna be meglepetésszerűen, hogy később, esetlegesen egy saját sztoriban kifejtésre kerüljön karaktere. A stúdió tehát csak akkor vág bele a konkrét előkészületekbe, ha már minden színész szerepét és szerződését letisztázzák több évre előre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • maxy182 #9
    Vagy egyszerűen csak a jó filmeket szeretem...
  • Ender Wiggin #8
    nemesgáz ember nem lesz? jézus, ekkora baromságokat. még mindig a Watchmen az egyetlen jó film a híg fos tengerében (hogy julien grendelt idézzem)...
    nyilván sokan nézik, nelég nagy demográfiai csoport a 10-12 éves, IQ-zárlatos szobagyerekeké.
  • fergusonpapa #7
    Ha neked mind ugyanaz akkor nagyon sekéjes vagy..
  • maxy182 #6
    Tudod ez úgy megy, hogy ez első néhányat még megnéztem, mert érdekelt, aztán valahol a hatodik-hetedik körül középszerűvé vált, de még azokat is megnéztem, mert gondoltam hátha... Aztán a tizedik után már nem foglalkozom vele, mert unalmas. Ugyanaz a sztori, 95% CGI, annyi a különbség, hogy a főgonoszokat cserélgetik.

    Szóval szerintem többen is unják, nem csak én, aki már nem nézi ezeket egyáltalán, csak rákérdezett, hogy más is így van-e vele...
  • zetortraktor #5
    Tudod, ez úgy megy, hogy van olyan, aki nézi - mert nem unja. És van olyan, aki unná, ha nézné, de éppen ezért nem nézi, így ő sem unja, és rohadtul nem foglalkozik azzal, ami nem érdekli őt.

    Szóval egy valaki unja: te. Aki valamiért nézi ezeket zombi mód.
  • maxy182 #4
    Rajtam kívül más nem unja még ezt a sok gyerekmesét?
  • Frank99 #3
    nyehehe.
    a következő bukások....
  • Cickány90 #2
    Kínos lenne, ha befuccsolna a B. vs. S.
  • cylonflatus #1
    Man of Steel 2 2018-ban? Az igen, nem sietik el...