Szekeres Viktor

Még mindig nem biztos, hogy lesz Karib-tenger kalózai 5

Egyelőre a mozikon kívül él tovább a Karib-tenger kalózai-sorozat, egyelőre ugyanis nem lesz ötödik rész.

A Walt Disney Company a hét elején bemutatta legújabb, A Karib-tenger kalózai-franchise-hoz köthető projektjét, ami sokak bánatára nem egy film, hanem egy vidám parki látványosság (itt lehet megnézni a látványterveket), mely Treasure Cove névre hallgat, a Shanghai Disneyland Resortban fog épülni, s 2015 végén kerül bemutatásra a nagyközönség előtt.

A nyíló attrakcióval kapcsolatban természetesen felmerült az is, hogy mi a helyzet A Karib-tenger kalózai filmsorozat tervezett ötödik epizódjával, melynek annak idején kitűzték a premierdátumát, majd később bizonytalan időre elhalasztották a bemutatót. Bob Iger, a Disney vezérigazgatója elmondta, hogy még mindig nem kapott zöld utat Jack Sparrow kalandjainak legújabb krónikája, tehát egyelőre nem csak azt nem tudjuk, hogy mikor lesz az ötödik rész, hanem azt sem, hogy lesz-e egyáltalán.

Mindez azért is érdekes és tanulságos, mert egy olyan franchise-ról van szó, melynek két epizódja is egymilliárdos összbevételt ért el a mozikban, s az ember azt gondolná, hogy a stúdió mindent megtenne annak érdekében, hogy minél több dollárt facsarjon ki belőle. Azonban akik így vélik, sokszor nem gondolnak arra, hogy egy film nem csak a bevételekről szól, s a bevétel sem teljes egészében áramlik vissza a gyártóhoz. (A sorozat egyes epizódjai egyébként Amerikában sorban 305, 423, 309 és 241 milliós bevételt hoztak, Amerikán kívül pedig 349, 643, 654 és 805 milliót.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    De, a stúdiónak egy film a bevételről szól, és igaz, hogy nem az egész összeg megy vissza nekik, de ha sokat hoz a film, nekik is sok jut.