Szekeres Viktor

Meghalt Philip Seymour Hoffman

46 éves korában elhunyt az elmúlt évek egyik legjobb karakterszínésze.

46 éves korában elhunyt Philip Seymour Hoffman. A színészre egy filmes asszisztens talált rá egy New York-i lakásban, feltételezések szerint halálát herointúladagolás okozta. Hoffman korábban már többször is volt elvonón kábítószer-problémái miatt, legutóbb tavaly vonult be kezelésre.


Felsorolni is lehetetlen lenne, hogy Philip Seymour Hoffman a kilencvenes évek elején indult filmes pályája során mennyi remek filmben és még nagyszerűbb szerepben volt látható. Kitűnő karakterszínészként ismerték, nem véletlen, hogy 4 Oscar-díjra is jelölték (2006 - Capote, 2008 - Charlie Wilson háborúja, 2009 - Kétely, 2013 - The Master), melyet rögtön első nominációja révén meg is kapott.

Legismertebb szerepeit az Oscaros alkotások mellett olyan filmekben láthattuk viszont, mint a Majdnem híres, a Tehetséges Mr. Ripley, a Boldogságtól ordítani, a Nagy Lebowski, a Magnólia, illetve a Mission: Impossible III. Utolsó itthon is vetített filmje Az éhezők viadala: Futótűz volt, melynek folytatásaiban is fel fog tűnni - mindössze pár forgatási nap volt hátra a munkájából. Amerikában még két filmjét, a God's Pocket, illetve az A Most Wanted Man címűeket mutatták be januárban a Sundance filmfesztiválon és Happyish című tévésorozatának pilotját is leforgatta már.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyborg00 #1
    Mi a franc???? Ezt nem hiszem el!!! Paul Walker, most meg Hoffman. Ráadásul remek színész volt és így most rövidítik Az éhezők viadalában is a szerepét. Kész. RIP.