Szekeres Viktor

Neves díjat nyerhet az év egyik legjobb magyar filmje

Folytatódhat az Aglaja nemzetközi sikere: Deák Krisztina alkotása elindul a Golden Globe "Legjobb idegen nyelvű film" díjáért. A filmet október 13-án vetítik le Los Angeles-ben a Hollywoodba akkreditált újságírók szövetsége tagjai számára.

Magyarország Szász János A nagy füzet című filmjét indította el az Oscar-versenyben, de idén volt egy másik hazai alkotás is, mely kapott díjakat filmfesztiválokon. Ez pedig az Aglaja, Deák Krisztina filmje, mely esélyt kap arra, hogy bekerüljön a Golden Globe-ért folytatott küzdelem döntőjébe az idegen nyelvű filmek között. A nagy médianyilvánosságot kapó, de egyébként Hollywood-szerte lenézett díjat Hollywoodban dolgozó, magukat színészekkel előszeretettel fényképező külföldi újságírók osztják ki.


Az idei Golden Globe-jelölteket december 12-én jelentik be, míg a 71. Golden Globe díjátadó ünnepség jövő év január 12-én lesz Los Angelesben. Az RTL Klubbal közös koprodukcióban készült Aglaja néhány hónapja már három Arany Nimfát és egy különdíjat nyert a monte-carlói televíziós filmfesztiválon. A film egy anya és lánya különös viszonyáról szól az őket körülvevő, ideológiákkal, szegénységgel és kétségekkel átitatott világban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!