Szekeres Viktor

Itthon már a Gru 2 az év legnézettebb mozifilmje

A Gru 2 a világon mindenhol hatalmas siker, de a legtöbb országban a Vasember 3-at többen látták. Nálunk azonban hiába nagy siker a képregényfilm, a Universal animációja meg tudta előzni.

Magyarországon a Gru 2 a hétvégi toplista kilencedik helyét szerezte meg múlt héten, aminek köszönhetően a július elején bemutatott film átlépte a 300 ezres nézőszámot. Az egész pontosan 309 958 néző pedig azt is jelenti, hogy most már a Universal animációs filmje számít az év legnézettebb produkciójának.

A film természetesen világszerte nagyon sikeres, azonban nem minden országban nem számít a legnézettebb produkciónak. Az Amerikában eddig szerzett 351 millió dollár bevétele a 408 millióig jutó Vasember 3 mögött a második helyig juttatta a Gru 2-t, s világviszonylatban is ez a helyzet. A különbség mindössze annyi, hogy a Vasember 3-nak jóval nagyobb az előnye. Hiszen míg a Marvel filmje mindösszesen 1,21 milliárd dollár bevételt zsákolt be, addig a Gru 2 "csak" 807 milliónál tart, amivel nemrég megelőzte a 787 millióig jutó Halálos iramban 6-ot. Érdekesség, hogy a Pixar-féle Szörny egyetem még a 700 milliós bevételt sem érte el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)